Ώρα: 05:00

Τουλάχιστον 80 αθώοι άνθρωποι είναι νεκροί στη Νίκαια της Γαλλίας, μετά από τρομοκρατικό κτύπημα που έγινε το βράδυ της εθνικής Εορτής της Γαλλίας. 150 τουλάχιστον οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 50 σε σοβαρή κατάσταση

Στις 10:30 το βράδυ έγινε η επίθεση όταν ένα τεράστιο φορτηγό, με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα, παρέσυρε αδιακρίτως τους ανθρώπους που έβρισκε στην πορεία θανάτου που επιχείρησε στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της τουριστικής Νίκαιας. Το φορτηγό έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα που περίμεναν τα πυροτεχνήματα για την γιορτή, συνθλίβοντας στο πέρασμα του ακόμη και παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το φορτηγό μετέφερε όπλα και χειροβομβίδες, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο οδηγός έχει πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Πριν σκοτωθεί αφού παρέσυρε όσους ανθρώπους μπορούσε, βγήκε από το φορτηγό και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό.

Ο Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι και συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Μηνύματα συμπαράστασης από ηγέτες χωρών για το νέο κτύπημα στη Γαλλία.