ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΟ Δήμος τίμησε Αβυσσινό και Βασιλόκωστα

Ο Δήμος τίμησε Αβυσσινό και Βασιλόκωστα

Από

Ημερομηνία

Με μια πολύ ωραία συναυλία, παρουσία και του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού, ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους δυο μεγάλους βιολάτορες του Σκαλανίου και της Κρήτης, τον Γιώργη Αβυσσινό και τον Κωστή Βασιλάκη «Βασιλόκωστα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σκαλανίου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου και την διοργάνωσε η ΔΗΚΕΗ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.
Πριν ξεκινήσει το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός παρέδωσε εκ μέρους του Δήμου αναμνηστικά στην σύζυγο του Βασιλόκωστα και στον γιο του Αβυσσινού, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι: «Το έργο του Γιώργη Αβυσσινού και του Βασιλόκωστα αποτελεί παρακαταθήκη για τους νεότερους. Η μνήμη τους , μέσα από τις οικογένειες τους, τη μουσική τους αλλά και με εκδηλώσεις όπως η αποψινή, παραμένει ζωντανή».
Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο γιος του Γιώργη Αβυσσινού Γιάννης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου κ. Αντώνης Κουκουλάκης, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Βιτώρος και εκ μέρους της ΔΗΚΕΗ η κ. Μαρία Τζιράκη – Παττακού, η οποία είχε και τον συντονισμό της βραδιάς.
Εκτός του Δημάρχου , στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης , ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαλανίου κ. Λευτέρης Τρουλιτάκης.
Στην συναυλία που ακολούθησε έπαιξαν οι μουσικοί: Φώτης Κατράκης από τον Κίσσαμο Χανίων (βιολί), Βαγγέλης Βαρδάκης από την Ιεράπετρα (βιολί) , Στέλιος Λαινάκης (λαούτο), Λεωνίδας Λαινάκης (λαούτο) και ο γιος του Αβυσσινού, Κωστής Σφακιανάκης (λαούτο και βιολί).

Πρόσφατα άρθρα