ΑρχικήΆλλα νέαΤεχνολογία-ΕπιστήμηΠώς τα Pokemon «έδωσαν» 7 δισ. στη Νintendo

Πώς τα Pokemon «έδωσαν» 7 δισ. στη Νintendo

Από

Ημερομηνία

Οταν ένα παιχνίδι προκαλεί χαρά και κέρδη, μάλλον είναι επιτυχημένο. Ετσι αποδείχθηκε με τα πασίγνωστα τερατάκια Ροkemon (τα οποία μεγάλωσαν πολλά-πολλά παιδιά), όταν η εταιρεία δημιουργίας τους, η Nintendo, τα μετασχημάτισε σε ψηφιακή εφαρμογή. Η Pokemon Go, λοιπόν, για τα iPhone της Apple μέσα στις δύο πρώτες ημέρες της εισαγωγής της (Παρασκευή και Δευτέρα) ενίσχυσε κατά 7 δισ. δολάρια τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Το εν λόγω παιχνίδι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να παρακολουθούν τα Πόκεμον, βρίσκεται στην πρώτη θέση των δωρεάν εφαρμογών για τα iPhone στην αγορά των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Οι χρήστες μπορούν να φτάσουν –στην κυριολεξία– πολύ μακριά, να εντοπίσουν τα ψηφιακά τερατάκια για να τα εκπαιδεύσουν και να τα βάλουν να κάνουν πόλεμο μεταξύ τους. Ορισμένοι οδηγούσαν ώρες, αναζητώντας δυσεύρετα Πόκεμον κι ένα ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία ενοικίασε καγιάκ για να κυνηγήσει ένα ψηφιακό τερατάκι στη μέση του κόλπου του Γουέλινγκτον. Οι αρχές οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας στις ΗΠΑ συνιστούν στους οδηγούς να μην οδηγούν παίζοντας. Ενα νυχτερινό κυνήγι Πόκεμον στο Μιζούρι των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να πέσουν σε παγίδα ενόπλων ληστών. «Αυτό είναι η μαγεία της Nintendo, το να δημιουργεί θόρυβο γύρω από ένα παιχνίδι κι αυτό τώρα συμβαίνει πρώτη φορά για ένα παιχνίδι-εφαρμογή σε έξυπνο τηλέφωνο», λέει ο Σερκάν Τότο, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων Kantan Games, που ειδικεύεται στα γιαπωνέζικα παιχνίδια.

Η τιμή της μετοχής της Nintendo εκτινάχθηκε 25% στις αρχές της εβδομάδας. Οι επενδυτές εκτιμούν πως η επιτυχία του Pokemon Go μπορεί να επαναληφθεί και με τους χαρακτήρες άλλων παιχνιδιών της Nintendo, όπως των Zelda και Super Mario. Τα Πόκεμον, συν τοις άλλοις, ενώνουν διαφορετικές ηλικίες. Οντας στην αγορά 20 έτη, πέραν των μικρών θιασωτών τους, υπάρχουν πολλοί ενήλικες που ξεχωρίζουν ένα τερατάκι Πικατσού από ένα τερατάκι Ριατσού. O 44χρονος Ντ. Πράουν, ο οποίος ασχολείται με εφαρμογές στη StartVR Pty στο Σίδνεϊ, έπαιζε Πόκεμον από την εμφάνισή τους στην κονσόλα GameBoy.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πρόσφατα άρθρα