Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του δήμου Καντάνου-Σελίνου, της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, και του ΕΒΕ Χανίων θα πραγματοποιηθεί το 9ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας από 20 έως 27 Ιουλίου 2016 με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή, την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, για ένατη συνεχή χρονιά, η σκακιστική «καρδιά» θα χτυπάει στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, στην φιλόξενη Παλαιόχωρα, ενώ θα υποδεχτεί για άλλο ένα καλοκαίρι και για μια εβδομάδα περίπου, σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων από όλο τον κόσμο!

Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν 200 και πλέον σκακιστές από 28 διαφορετικές χώρες, ενώ για πρώτη φορά φέτος προστίθενται χώρες όπως η Μογγολία, το Ιράκ και, η Εσθονία.

Επιπλέον, πολύ σημαντική είναι φέτος και η δυναμικότητα του τουρνουά, με 50 τιτλούχους σκακιστές, ανάμεσα τους 21 με τον κορυφαίο τίτλο του Grandmaster (GM)!

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν – ο κορυφαίος της διοργάνωσης Gharamian Tigran, η Πρωταθλήτρια Αρμενίας Gevorgyan Maria, η οποία έχει και πολλές άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό της, η πρωταθλήτρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην κατηγορία της Eswaran Ashritha, η οποία επίσης είναι και Πρωταθλήτρια Βόρειας και Νότιας Αμερικής κάτω των 20 ετών.

Από Ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν οι Έλληνες πολύ-πρωταθλητές Χρήστος Μπανίκας, Στέλιος Χαλκιάς, αλλά και πλήθος ταλαντούχων νεαρών σκακιστών!