ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΧορήγηση 40 εκατ. ευρώ στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, για την παροχή δανείων...

Χορήγηση 40 εκατ. ευρώ στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, για την παροχή δανείων σε μικρές επιχειρήσεις

Από

Ημερομηνία

Τη χορήγηση 40 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νέων δανείων προς μικρές επιχειρήσεις από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους ανέργους, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η εν λόγω συμφωνία, η οποία υπεγράφη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποτελεί την πρώτη παροχή δανείου από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δεξιότητες και θέσεις εργασίας-Επένδυση για τη Νεολαία» και περιλαμβάνει τη χορήγηση 20 εκατ. ευρώ μετά από νέο αίτημα και 20 εκατ. ευρώ από μία υπάρχουσα γραμμή πίστωσης. Στόχος είναι η στήριξη των επενδύσεων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η παροχή κεφαλαίου κίνησης σε επιλέξιμες επενδύσεις για την απασχόληση των νέων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και μαζί να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους», δήλωσε ο Τζόναθαν Τέιλορ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπεύθυνος για τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΤΕπ, κατά τα τελευταία έτη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χορήγησε συνολικά 175 εκατ. ευρώ για παροχή δανείων από την Παγκρήτια. Από αυτά, τα 155 εκατ. ευρώ έχουν στηρίξει τις επενδύσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι κατασκευές και η εμπορία προϊόντων διατροφής.

Πρόσφατα άρθρα