Εντυπωσιακή ανέλκυση F-16 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Σφακίων

Η συντριβή του αεροσκάφους είχε γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2014 – Οι δύο πιλότοι είχαν εγκαταλείψει το αεροσκάφος έγκαιρα και είχαν εντοπιστεί πάνω σε λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Σφακίων

Ανέλκυση τμημάτων και μειζόνων συγκροτημάτων αεροσκάφους F-16 Blk 52+, το οποίο κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 4 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης -από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου 2016- με σκοπό να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

https://vimeo.com/175803763

Η συντριβή του F-16 είχε γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2014. Οι δύο πιλότοι είχαν εγκαταλείψει το αεροσκάφος έγκαιρα και είχαν εντοπιστεί πάνω σε λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Σφακίων και σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων βόρεια της Γαύδου.

Προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το εν λόγω ατύχημα υλοποιήθηκαν δύο αποστολές στις οποίες συμμετείχαν οι εμπειρογνώμονες αξιωματικοί της ΠΑ που συγκροτούν την Επιτροπή Διερεύνησης του Αεροπορικού Ατυχήματος, δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας που επέβαιναν στο Ωκεανογραφικό Σκάφος «Αιγαίο». (Protothema.gr)

f16 2 f16