Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήVideoΗ τελετή έναρξης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Η τελετή έναρξης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η τελετή έναρξης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στην γεμάτη από κόσμο Παραλιακή Πλατεία Δημαρχείου Ιεράπετρας.
Την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ κήρυξε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτριος Πλευράκης και ο κ. Νίκος Καβουκίδης κινηματογραφιστής με 60 χρόνια παρουσίας στον κινηματογράφο, ο κ. Μένος Δελιοτζάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος της ΕΡΤ, πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Συμπαραγωγών και μέλος της Επιτροπής Κινηματογράφου, και ο κ. Κωνσταντίνος Ζαμπετάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ Ιεράπετρας, μιας και το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα ΑΜΕΑ.
Χαιρετισμό για το Φεστιβάλ είπαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη και ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης.
Ακολούθησαν χορευτικά δρώμενα από το Χοροθέατρο Δαγίπολη που παρουσίασε ένα απόσπασμα από τη χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη και της Δήμητρας Τασίκα, ενώ στους χορευτικούς σχηματισμούς εντυπωσίασαν οι Κρητικοί χοροί από τη Σχολή Κρητικών Χορών Δημήτρη Καπαράκη.

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ προβλήθηκαν δυο ντοκιμαντέρ. Το πρώτο ήταν μια παραγωγή της Ελένης Βλάσση και παρουσίαζε τη ζωή του συντρόφου της Μισέλ Φουκρέ ο οποίος ζεί στο αναπηρικό καρότσι από τότε που τραυματίστηκε στον πόλεμο της Αλγερίας ως αλεξιπτωτιστής του Γαλλικού Στρατού, και μένει στην Ιεράπετρα απο τη δεκαετία του 60.
Το δεύτερο ήταν μια παραγωγή των παιδιών του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας με τίτλο «Από γενιά σε γενιά», και αφορούσε τα βρώσιμα χόρτα της Κρήτης και ειδικά της περιοχής μας.

Θ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα