Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕκδήλωση για τη Μεγάλη Παναγία Νεάπολης

Εκδήλωση για τη Μεγάλη Παναγία Νεάπολης

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Μια εκδήλωση που θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια της σημασίας και της ιστορίας του κτιρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης και που εμπνεύστηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα πραγματοποιηθεί την προπαραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση ξεπερνά τα τοπικά όρια, καθώς το φως και η δυναμική του επιβλητικού ναού υπερβαίνουν ακόμα και τα όρια της Κρήτης. Σε όλη της διάρκεια του έτους χιλιάδες οι πιστοί που προσέρχονται στη Μεγάλη Παναγία για να ανάψουν ένα κερί. Ο δε μακαριστός Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κυρός Νεκτάριος αγαπούσε τόσο πολύ το ναό, ώστε εξέφρασε την επιθυμία να ταφεί στον προαύλιο χώρο του.

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το ιστορικό στίγμα του ναού που έχει καθορίσει τη θρησκευτική, αλλά και ιστορική πορεία αυτού του τόπου. Ο ιερός μητροπολιτικός ναός της Μεγάλης Παναγίας αποτελεί το κέντρο και το σημείο αναφοράς της ευσέβειας όλων μας με την αγάπη στο πρόσωπο και στην έννοια της Μητέρας Παναγιάς να τιμάται δεόντως.

Ο σεβασμιότατος ποιμενάρχης μας, που εμπνεύστηκε την εκδήλωση αυτή, προσπαθεί με σεβασμό, ενδιαφέρον ουσιαστικό και αγάπη μεγάλη να αναδείξει τη σημασία του τόπου μας και περιμένουμε από την εκδήλωση του Σαββάτου να δοθεί μια νέα ακτινοβολία του ναού της Μεγάλης Παναγίας, καθώς θα αναδειχθούν στοιχεία με τρόπο που δεν γνωρίζαμε ίσως έως τώρα», σημείωσε ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Ταμπακάκης.

Η εκδήλωση «Η Μεγάλη Παναγία δια μέσου των αιώνων» θα φιλοξενηθεί στο προαύλιο του ιερού μητροπολιτικού ναού το Σαββάτου στις 8 μ.μ.

Οι ομιλητές θα αναπτύξουν τα εξής θέματα:

– Μαρία Σεργάκη Φυσικός- τέως Προϊσταμένη ΓΑΚ Ν. Λασιθίου, Η Μεγάλη Παναγία μέσα στο χρόνο

– Ευάγγελος Παχυγιαννάκης Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Αγιογραφία

– Μανώλης Φούσκης, Θεολόγος, τέως Γυμνασιάρχης Γυμνασίου Νεάπολης, Η Μεγάλη Παναγία σημείο κοινωνικής ομοψυχίας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος και εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων, αλλά και της Κρήτης και της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο ναό οι εργασίες για την συντήρηση του εξωτερικού του και για την αντιμετώπιση της υγρασίας.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα