Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΔΕΘ: Διαγωνισμός... αναμνήσεων για τα 90 χρόνια ζωής

ΔΕΘ: Διαγωνισμός… αναμνήσεων για τα 90 χρόνια ζωής

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

To παζλ της 90ετούς πορείας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να συνθέσει μέσα από προσωπικές ιστορίες κι αναμνήσεις των επισκεπτών της η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ.

Έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρώνει τις αναμνήσεις των ανθρώπων που έζησαν τις δικές τους ιδιαίτερες στιγμές στη διάρκεια της διοργάνωσης του Σεπτεμβρίου, η οποία τόσα σημαίνει διαχρονικά για τους Θεσσαλονικείς και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η δραστηριότητα αυτή, της συγκέντρωσης αναμνήσεων, είναι μία μόνο από τις πολλές που θα συνοδέψουν τον εορτασμό των εννέα δεκαετιών της ΔΕΘ, η οποία στις 3 Οκτωβρίου κλείνει τα 90 της χρόνια.

«Είναι μια στιγμή-ορόσημο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που μέσα από δημιουργικές, αλλά και δύσκολες περιόδους, κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους γνωστότερους και δυναμικότερους θεσμούς στη χώρα. Ήταν 3 Οκτωβρίου του 1926 όταν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 1ης ΔΕΘ, της διοργάνωσης που άνοιξε έναν κύκλο ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και έθεσε τις βάσεις για δεκαετίες αναμνήσεων, οι οποίες αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Έκθεσης, αλλά και της χώρας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Οι τρεις πιο όμορφες ιστορίες και οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες-αναμνηστικά θα βραβευθούν, ενώ οι δέκα καλύτερες ιστορίες και φωτογραφίες θα αποσταλούν σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε εφημερίδες και sites ώστε να αποτελέσουν τμήμα σχετικών ρεπορτάζ.

Δημοσιογράφοι του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων θα αφηγηθούν επιλεγμένες ιστορίες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν έως τις 9/9 τη φόρμα συμμετοχής στην αντίστοιχη διεύθυνση, με επισύναψη του σχετικού αρχείου. Εναλλακτικά μπορούν να παραδώσουν το υλικό στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ-HELEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα