Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικά"Η Κρήτη και ο Κρητικός λαός δεν αρνούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση...

“Η Κρήτη και ο Κρητικός λαός δεν αρνούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος”

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο τέως Πρόεδρος της ΝΔ και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση απαντώντας στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στις δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο»:

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μουζάλα στο Ραδιοσταθμό «Κόκκινο», αποδεικνύουν στο μέγιστο βαθμό τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση, λόγω της ανυπαρξίας συγκεκριμένου σχεδίου από μέρους της, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Είναι πραγματικά θλιβερό, ο «σοβαρός» κ. Μουζάλας, να επιστρατεύει τα γνωστά αριστερίστικα προπαγανδιστικά του φερέφωνα και παπαγαλάκια, για να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία των τοπικών παραγόντων και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη οι οποίοι, διανοήθηκαν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους για τις μεθοδεύσεις τις κυβέρνησης σε σχέση με τη συμμετοχή της Κρήτης στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.

Στην προσπάθειά του αυτή δε, ο κ. Μουζάλας ανέδειξε για ακόμη μια φορά, τη γνωστή καθεστωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησε να εμπλέξει τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της.

Ο κ. Μουζάλας, αγνοεί επιδεικτικά ότι η Νέα Δημοκρατία εδώ και καιρό έχει αποσύρει το μεταναστευτικό από την αντιπολιτευτική της ατζέντα, και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το δράμα των μεταναστών για την απόκτηση πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων.

θα πρέπει να κατανοήσει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροπολιτική αντιπαράθεση και δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη αδιαλλαξίας και κυβερνητικής ισχύος.

Η Κρήτη και ο Κρητικός λαός δεν αρνούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά κατόπιν  διαλόγου και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και χρονοδιαγράμματος» καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.

 

Οι δηλώσεις Μουζάλα

Ο Γ. Μουζάλας σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρη Αυγενάκη, τόνισε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν η ολόκληρη η ΝΔ θεωρεί έγκλημα την φιλοξενία προσφύγων και υπακούει σε ακραίους κύκλους της Ευρωπαϊκής δεξιάς με τους οποίους συντονίζονται πολλά στελέχη στην ΝΔ».

Αντιθέτως, ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι «μέσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί, θα ζητηθεί από την Κρήτη να φιλοξενήσει περί τους 2.000 πρόσφυγες. Άλλωστε, κύριος στόχος της συνάντησης που είχε ο υπουργός με τις τοπικές αρχές και φορείς την Τρίτη ήταν ο συντονισμός και η οργάνωση για το ενδεχόμενο φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών στην Κρήτη.
«Παρ` όλες τις προσπάθειες στρέβλωσης της πραγματικότητας, είχαμε άριστη συνεργασία με τους δημάρχους, οι οποίοι ήταν αρκετά ενημερωμένοι και τους καθησυχάσαμε ότι η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για σωστή πληθυσμιακή κατανομή σε περίπτωση που χρειαστεί», είπε ο κ. Μουζάλας. Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι θα ψάξουν για κατάλληλους χώρους, δίνοντας ένα χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα