Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΦράγμα στη θέση Τσιμπιστή του Καθαρού

Φράγμα στη θέση Τσιμπιστή του Καθαρού

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Επιτροπή αγώνα για τη διεκδίκηση κατασκευής του φράγματος – λιμνοδεξαμενής στη θέση Τσιμπιστή, στο Οροπέδιο Καθαρού, σκοπεύει να συγκροτήσει το Δ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Κριτσάς. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νίκος Ζαχαριάδης ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα προσκομίσει πρόταση για τη σύνθεση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τη σχετική επικύρωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Ζαχαριάδης, η κατασκευή του φράγματος στο Καθαρό είναι μια υπόθεση που χρονίζει, αφήνοντας αιχμές για ευθύνες και σκοπιμότητες. Αν και έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας ενός ταμιευτήρα νερού στο Καθαρό, προκειμένου να στηρίξει και να δώσει μια νέα δυναμική και προοπτική στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής, το ζήτημα παραμένει τελματωμένο μέχρι σήμερα.

«Επειδή διαπιστώνουμε ότι το θέμα έχει “παγώσει”, θεωρούμε ότι θα πρέπει να παλέψομε γι’ αυτό διεκδικώντας το ως Κριτσά, παρ’ ότι είναι ένα έργο που εφόσον κατασκευαστεί, θα ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή. Μέχρι σήμερα, κατά την άποψή μου, έχουν γίνει άστοχες ενέργειες με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αρνητικό σημείο, ούτε καν στο σημείο 0», δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Ό,τι πρόσκομμα παρεμβλήθηκε ήταν εσκεμμένο και συνδέεται με την κατασκευή του φράγματος Αποσελέμη. Ενώ δεν λειτουργούν στο ίδιο σύστημα, κατασκευάστηκαν  μεγάλες λιμνοδεξαμενές στο Οροπέδιο Λασιθίου που εμπλουτίζονται από νερά του Οροπεδίου Καθαρού. Ενώ δηλαδή διαθέτουμε στην περιοχή μας νερό, αυτό παροχετεύεται σε άλλες περιοχές και η δική μας περιφέρεια πάσχει από λειψυδρία. Η διεκδίκησή μας θα είναι δυναμική και πιστεύουμε ότι θα κατορθώσουμε να προχωρήσει το έργο και να υλοποιηθεί. Είναι έργο υποδομής που μας ανήκει και πρέπει να γίνει και το οποίο, με διάφορα τεχνάσματα, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει», κατέληξε.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα