Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΑθλητισμόςΜε «200» έτρεξε ο Μπολτ – Όγδοο χρυσό σε τρεις Ολυμπιάδες!

Με «200» έτρεξε ο Μπολτ – Όγδοο χρυσό σε τρεις Ολυμπιάδες!

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η κούρσα στα 200 μέτρα έγινε με ελαφρό ψιλόβροχο και 85% υγρασία γεγονός που δεν δημιούργησε στον Γιουσέιν Μπολτ τις προϋποθέσεις για ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Ωστόσο, αυτό δεν τον σταμάτησε να τερματίσει με άνεση πρώτος στα 200 μέτρα σε 19,79!

Ξεκίνησε δυναμικά, κατακτώντας από το πρώτο 100άρι τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να… περπατάει ξανά στα τελευταία μέτρα της κούρσας.

Δεύτερος ήταν ο Αντρέ Ντε Γκρας, που δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει το νέο μεγάλο όνομα στα σπριντ και να γίνει ο διάδοχος του Μπολτ, αν ο ο Τζαμαϊκανός αποσυρθεί το 2017.

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε στην τρίτη θέση ο Κριστόφ Λεμέτρ, που νίκησε πάνω στο νήμα τον Άνταμ Τζέμιλι και τον Τσουράντι Μαρτίνα.

Πλέον ο Μπλοτ, πάει για το τρίτο χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100, στοχεύοντας στο 3 στα 3 (100, 200 και 4 Χ 100), ώστε να αποτελέσει τον μοναδικό αθλητή, που από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα επιτύχει τρία νταμπλ στα σπριντ σε ισάριθμες διοργανώσεις.

Εάν τα καταφέρει θα καταστεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο συνδέοντας τη διαδρομή του στον χώρο του στίβου με το απόλυτο των ρεκόρ.

Στο μίτινγκ “Τσικλητήρεια” του 2008, ο «άνθρωπος – αστραπή» πέτυχε εθνικό ρεκόρ στα 200 μ. με 19,67, που ήταν η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε από τον ίδιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο στις 20 Αυγούστου του 2008, με χρόνο 19,30 δεύτερα, το οποίο ήταν και ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις 20 Αυγούστου του 2009 πέτυχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου ένα ακόμη νέο ρεκόρ στα 200 μέτρα, με 19,19.

Είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4×100 μέτρων.

Είναι ανίκητος αφού μόνο όταν δεν τρέχει (όπως έγινε στο Παγκόσμιο της Νταεγού το 2011, όταν ακυρώθηκε και κέρδισε ο Μπλέικ) μπορεί να δει την πλάτη αντιπάλου του.

Το κορυφαίο αστέρι του παγκόσμιου στίβου, έχει δηλώσει ότι στο Ρίο θα είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες της καριέρας του.

Εάν τελικά αποσυρθεί τότε θα αφήσει κληρονομιά ένα παγκόσμιο ρεκόρ που… δεν θα σπάσει ποτέ, εκτός και εάν… επιστρέψει.
www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα