Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜονωτικές εργασίες στα σχολεία του Αγίου Νικολάου

Μονωτικές εργασίες στα σχολεία του Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Πέρυσι τον Δεκέμβριο συζητήθηκε για πρώτη φορά και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου η μελέτη για εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων που χρειάζονται επειγόντως μονωτικές εργασίες ώστε να απαλλαγούν από εισροή νερών της βροχής και τις υγρασίες που παρουσιάζονται.

Στην πορεία προέκυψαν καθυστερήσεις που η δημοτική αρχή αποδίδει στη γραφειοκρατική διαδικασία εγκρίσεων από τις διάφορες Υπηρεσίες, αλλά και στην αλλαγή που επήλθε στον ΦΠΑ, από 23% στο 24%, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έργου, που έπρεπε να περάσει εκ νέου για να εγκριθεί ξανά από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και έγινε.

Ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Στεφανάκης, ανέφερε ότι εκκρεμεί η προκήρυξη, η οποία πιθανότατα θα καθυστερήσει και άλλο εξ αιτίας των πρόσφατων αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο δημοπράτησης των έργων. Εγείρονται δε εύλογα τα ερωτήματα, αν τέτοιου είδους εργασίες μπορούν να γίνουν στα σχολεία ενώ θα λειτουργούν, αφού ανοίγουν μετά από δύο εβδομάδες περίπου και αν τεχνικά είναι εφικτό να τοποθετούνται μονώσεις το φθινόπωρο, που κατά τεκμήριο ξεκινά η περίοδος βροχών.

Η μελέτη, προϋπολογισμού 200.000 € περίπου, προβλέπει εργασίες καθαίρεσης φθαρμένων μονώσεων από τις ταράτσες, εφαρμογή θερμοστεγάνωσης με σύγχρονα υλικά, επίστρωση αν πρόκειται για βατό δάπεδο με κεραμικά πλακίδια, ανακατασκευή φθαρμένων αρμών κεραμικών πλακιδίων σε υπάρχον δάπεδο, αντικατάσταση στεγάστρου αιθρίου από ακρυλικά φύλλα, χρωματισμών σε εξωτερικές επιφάνειες με στεγανωτικά ακρυλικά χρώματα και τοπικές επισκευές σε φθορές σκυροδέματος.

Εργασίες θα γίνουν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα