Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΣυνάντηση στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Ιεράπετρα

Συνάντηση στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Ιεράπετρα

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Συνάντηση στελεχών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) έγινε στην Ιεράπετρα το πρωί του Σαββάτου 27 Αυγούστου, σε ταβέρνα στην παραλιακή ζώνη της Ιεράπετρας.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν  ο Φίλιππος Πετσάλνικος τέως Πρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μανώλης Στρατάκης τέως Υπουργός και  Μιχάλης Καρχιμάκης, τέως γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και τέως Υπουργός.

Στην συνάντηση έγινε πολιτική ενημέρωση από τον Φίλιππο Πετσάλνικο για τους πολιτικούς λόγους που οδήγησε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στην δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ, στους λόγους αποχής του κόμματος από τις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2015, την ανάγκη οργάνωσης στη βάση του κόμματος σε κάθε Δήμο και τη μάχη που πρέπει να δώσει το ΚΙΝΗΜΑ στην νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.

Από τοπικά στελέχη μπήκε το ζήτημα της δημιουργίας συσπείρωσης του χώρου που έκφραζε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι: «αποτελεί μεγάλη αναγκαιότητα η εκ βάθρων ανασύνταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Υπάρχει ενωτικό προσκλητήριο στη βάση αρχών και αξιών».

Η εκτίμησή του είναι ότι η χώρα και συνολικά το πολιτικό σύστημα διανύει μια νέα περίοδο πολιτικής ρευστότητας, κατά την οποία όμως παραμένει ζωντανό και επίκαιρο το αίτημα που είχε προβάλει από το 2010 ο κ. Παπανδρέου για τη διαμόρφωση μιας «προοδευτικής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που θα οικοδομήσει μια οραματική αλλά και ρεαλιστική πρόταση για τον τόπο».

Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι μετά τη σύναψη του τρίτου επώδυνου Μνημονίου στερείται κάθε άλλης σοβαρής πολιτικής προοδευτικής πρότασης και οι δεσμεύσεις του για ένα «παράλληλο πρόγραμμα» δεν είχαν αίσια κατάληξη.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΔΟΥΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα