Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΗ 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη να διαχειριστεί τυχόν προβλήματα υγείας...

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη να διαχειριστεί τυχόν προβλήματα υγείας των προσφύγων

Από

Ημερομηνία

Πρόσφυγες και μετανάστες, άνθρωποι τόσο οικείοι στην σημερινή εποχή και ιδίως για τη χώρα μας. Φαινόμενο που παρατηρείται έντονα στην ελληνική λογοτεχνία και κοινωνία που επηρεάστηκε κυρίως από την Μικρασιατική καταστροφή. Πληθυσμοί τότε αναγκάστηκαν ν΄αφήσουν τα σπίτια τους και να έλθουν και στο νησί μας, την Κρήτη.

Ο πόνος τους, ο φόβος για την επόμενη μέρα, η πίκρα του άδικου, η δική τους κληρονομιά και κουλτούρα, η αποδοχή του διαφορετικού είχε σαν αποτέλεσμα τον όμορφο κρητικό λαό.

«Και λογίζονταν τυχεροί που αντάλλαξαν το έχει τους, την πατρίδα τους, το παρελθόν τους με μια στάλα σιγουριά… Άρπαξαν βάρκες, καΐκια, σχεδίες, βαπόρια και πέρασαν τη θάλασσα σ’ έναν ομαδικό, φοβερό ξενιτεμό. Κοιμήθηκαν αποβραδίς νοικοκυραίοι στον τόπο τους και ξύπνησαν φυγάδες, θαλασσοπόροι, άστεγοι, άποροι, αλήτες και ζητιάνοι στα λιμάνια του Πειραιά, της Σαλονίκης, της Καβάλας, του Βόλου, της Πάτρας…»

Διδώ Σωτηρίου

Η Διοίκηση της Υγειονομική περιφέρεια Κρήτης έχει άμεση συναίσθηση της προσφοράς της και της συμβολής της στους πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί μας, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας.

Δεν είναι εύκολο να ξεχάσομε τους γονείς μας,τους προγόνους μας και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Πόσες φορές άραγε οι άνθρωποι της υγείας δεν βρίσκονται δίπλα σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους και προσπαθούν να δώσουν ανακούφιση στο πόνο τους και φροντίδα στο πρόβλημα τους;

Επειδή το τελευταίο καιρό παρακολουθούμε διάφορες δηλώσεις-κραυγές που προσπαθούν να σπείρουν το πανικό στους συμπολίτες μας, για προφανείς λόγους, σχετικά με κινδύνους για τη δημόσια υγεία διαβεβαιώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι: Η 7η Υγειονομική περιφέρεια σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και του συνόλου των εποπτευόμενων δομών της είναι καθ όλα έτοιμη, να διαχειριστεί τυχόν προβλήματα υγείας των προσφύγων και να πρoστατεύσει την υγεία όλου του πληθυσμού.

Καλούμε όλους όσους επιδίδονται σε αβάσιμες διαπιστώσεις ή προβλέψεις σχετικά με επικείμενα υγειονομικά προβλήματα που θα ανακύψουν, να μη τρομοκρατούν τους συμπολίτες μας, γιατί η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Δημόσια Υγεία είναι στις προτεραιότητες μας και δεν παζαρεύονται.

Η εικόνα που έχομε τόσο για την κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού της Κρήτης σε επίπεδο Περιφέρειας, νομών αλλά και Δήμων όσο και της νοσηρότητας στην περιοχή ευθύνης μας αλλά και της συνεργασίας μας με τους τοπικούς φορείς και τη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά κυρίως ο φιλόξενος Κρητικός λαός είναι η καλύτερη εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε.

Τέλος απευθυνόμαστε σε όλο το κρητικό λαό που είναι παγκόσμιο παράδειγμα για την φιλοξενία του, την τιμή στους προγόνους του, τη συμβολή του στη προσφυγιά με πρόσφατη τη Μικρασιατική καταστροφή, να απαντήσει σε όλους αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους για τα συμφέροντα τους, ένα «Καλώς ορίσατε, στο νησί τούτο» και να μας εμπιστευθεί.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα