Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑίτημα στο Υπουργείο για ίδρυση τμήματος ένταξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Αίτημα στο Υπουργείο για ίδρυση τμήματος ένταξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου συναντήθηκε με το διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μπαρμπεράκη, προκειμένου να ενημερωθούν για τους λόγους που δεν ιδρύθηκε τμήμα ένταξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν λοιπόν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και μέλη του Δ.Σ. του 5ου Δημοτικού, η Α΄βαθμια κατήρτισε λίστα όλων των σχολείων που χρήζουν ίδρυση τμήματος ένταξης, στην οποία λίστα εμφανίζεται ο αριθμός των μαθητών, που έχουν πάρει γνωμάτευση από το ΚΕΔΥ ή αντίστοιχους φορείς, οι οποίοι θα πρέπει να φοιτήσουν σε τμήμα ένταξης. Τη λίστα αυτή την απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας, και το Υπουργείο Παιδείας από τα 800 περίπου αιτήματα, πανελλαδικά, ικανοποίησε τα 500.

Αποφασίστηκε στη συνέχεια από κοινού με το Δ.Σ. του 5ου Δημοτικού να συντονιστούν δράσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για συμπληρωματική ίδρυση τμήματος ένταξης.

Στη συνέχεια η Ένωση Γονέων ενημερώθηκε από το διευθυντή της Α΄βάθμιας και για άλλα θέματα που απασχολούν τους γονείς, όπως τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολείων με το νέο τύπο, για τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά, για την ανάγκη επαναλειτουργίας του Νηπιαγωγείου στον Κρούστα, για το Ειδικό Σχολείο κ.α.

Όσον αφορά το νέο τύπου Ολοήμερου Σχολείου, η Ένωση Γονέων θα ήθελε να τονίσει ότι, δε διασφαλίζει την ενισχυτική διδασκαλία και τη βοήθεια των μαθητών για τις εργασίες της επόμενης ημέρας, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεται πλέον στη μελέτη είναι μία διδακτική ώρα αντί για δύο που ήταν πρωτύτερα. Δημιουργείται έτσι αντικειμενική δυσκολία στον εκπαιδευτικό του ολοήμερου, και είναι ανέφικτο, σε μία διδακτική ώρα να βοηθήσει στη μελέτη τους μαθητές 6 διαφορετικών τάξεων. Για το λόγο αυτό η Ένωση Γονέων Δήμου Αγίου Νικολάου, βρίσκεται σε εγρήγορση να πράξει τα δέοντα, πάντα σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της δικαιοδοσίας της.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

enosisgkdagn@gmail.com

 

 

 

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα