Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚαι τα πολιτιστικά σωματεία μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις προς χρηματοδότηση στο Leader

Και τα πολιτιστικά σωματεία μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις προς χρηματοδότηση στο Leader

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στα γραφεία της πρώην ΤΕΔΚ έγινε ενημερωτική συνάντηση στελεχών της Αναπτυξιακής Λασιθίου με εκπροσώπους πολιτιστικών σωματείων της περιοχής, όπου καταγράφηκε το ενδιαφέρον που έχουν τα πολιτιστικά σωματεία για να υποβάλουν προτάσεις προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Leader».

Αφορούσε, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου Μπάμπης Αντωνακάκης, μια εξειδικευμένη ενημέρωση των πολιτιστικών συλλόγων για τις δράσεις σε σχέση με τον Πολιτισμό που μπορούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι να υποβάλουν με μορφή προτάσεων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Leader».

Παράλληλα, η Αναπτυξιακή, που μαζί με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας συγκροτούν την τοπική ομάδα διαχείρισης του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν ιδέες και προτάσεις, ώστε τώρα που σχεδιάζεται η τελική φάση του προγράμματος να μπορέσουμε να λάβουμε υπόψιν το επενδυτικό ενδιαφέρον που εν δυνάμει υπάρχει, αλλά και πιλοτικές ενέργειες που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο τοπικό σχέδιο «Leader», επιτυγχάνοντας έτσι και μεγαλύτερη βαθμολογία.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ενισχύσεων για δράσεις πολιτιστικές που το τελικό «προϊόν» η υπηρεσία θα παρέχεται από το πολιτιστικό σωματείο δωρεάν προς το κοινό, οπότε η επιχορήγηση με δημόσια δαπάνη θα καλύπτει το 100% της επένδυσης του πολιτιστικού συλλόγου. Εάν το πολιτιστικό σωματείο θα έχει έσοδα από την επένδυση (π.χ. εισιτήριο σε ένα μουσείο) τότε η επιχορήγηση θα καλύπτεται με δημόσια δαπάνη σε ποσοστό έως 80%. Το ανώτατο όριο για κάθε τέτοια επένδυση είναι 600.000 ευρώ και οι προτάσεις θα είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους.

Επίσης ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις πρόκειται να γίνουν και με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Λασιθίου.

Η Αναπτυξιακή Λασιθίου εκτιμά ότι σε πρώτη φάση το συνολικό ύψος της δημόσιας δαπάνης που θα εγκριθεί για το τοπικό πρόγραμμα «Leader» θα είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ δημόσια δαπάνη. Εάν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εγκρίνει το συνολικό πρόγραμμα «Leader» μέχρι τέλος Οκτωβρίου και δεν προκύψουν καθυστερήσεις σε διαβουλεύσεις και στην υπογραφή της σύμβασης, τότε για το τοπικό πρόγραμμα θα μπορούσε η προκήρυξη να βγει και μέσα στον Ιανουάριο του 2017, είπε ο κ. Αντωνακάκης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα