Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΠώς διαμορφώνεται η κατάσταση στα σχολεία στο Νομό Λασιθίου

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στα σχολεία στο Νομό Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σε πλήρη κάλυψη των κενών που καταγράφηκαν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του νομού Λασιθίου προχωρεί το Υπουργείο Παιδείας ικανοποιώντας τα αιτήματα που υπήρξαν για όλες τις κενές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών που υπήρχαν στο νομό.

Όπως είχε γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ, είχαν ζητηθεί 80 δάσκαλοι και 45 νηπιαγωγοί για να καλυφθούν τα καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών από αναπληρωτές και ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είχε επισημάνει πως τα κενά ήταν αρκετά για τα δεδομένα του νομού.

«Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε μια πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Καλυφθήκαμε πλήρως από δασκάλους και νηπιαγωγούς. Στα πολυθέσια τόσο οι δάσκαλοι όσοι και οι νηπιαγωγοί που ζητήσαμε μας έρχονται καθώς και στα τμήματα ένταξης που θα ξεκινήσουν κανονικά. Μας έστειλαν δηλαδή και τις 80 θέσεις δασκάλων και τις 45 νηπιαγωγών που ζητήσαμε. Είναι δε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πρόκειται για θέσεις τόσο Γενικής όσο και Ειδικής Αγωγής», επισημαίνει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μπαρμπεράκης.

 

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σε αναμονή βρίσκονται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου για την τοποθέτηση των δικών τους αναπληρωτών καθηγητών, με την προσδοκία να υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων και να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του νομού. Η χθεσινή μέρα προετοιμασίας είχε και καλές πληροφορίες για τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Αϊβαλιώτη, ο οποίος ενημερώθηκε πως «θα είναι εμπροσθοβαρές το πρόγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο προϊστάμενος του νομού Λασιθίου θα πρέπει να αναμένει ότι θα υπάρξει η κάλυψη των βασικών κενών σε καθηγητές από την πρώτη «φουρνιά» αναπληρωτών που θα έλθουν και στη συνέχεια θα πρέπει να αναμένει την προσθήκη και των τελευταίων καθηγητών, που θα ολοκληρώσουν τις τοποθετήσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα