Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣτην Κρήτη φοιτητές του Πανεπιστημίου του Drexel στις ΗΠΑ που παρακολουθούν το...

Στην Κρήτη φοιτητές του Πανεπιστημίου του Drexel στις ΗΠΑ που παρακολουθούν το μάθημα του «Κρητικού Πολιτισμού»

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που παρακολουθούν το βιωματικό μάθημα «Κρητικός Πολιτισμός» και συνοδεύονταν από την καθηγήτρια εθνομουσικολογίας-λαογραφίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας Δρ. Μαρία Χναράκη (Κρητικής καταγωγής), υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το Πανεπιστήμιο του Drexel στη Φιλαδέλφεια είναι ένα ανώτατο διακεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα των Η.Π.Α. και φέρει πλέον Ελληνική υπογραφή με «Κρητική ταυτότητα» καθώς οφείλει τη «διάσωσή» του, στον αείμνηστο 11ο πρόεδρο του Κωνσταντίνο Παπαδάκη από τα Μεσκλά Χανίων.

Η Δρ. Χναράκη αναφερόμενη στο μάθημα για τον Κρητικό Πολιτισμό επεσήμανε: «Η διαφορετικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος έγκειται στην βιωματική προσέγγιση των θεματικών ενοτήτων του Κρητικού πολιτισμού. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο των μαθημάτων εντάσσονται εργαστήρια μαγειρικής, χορού και αγγειοπλαστικής. Έτσι, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν αυτά που διαβάζουν σε θεωρητικά συγγράμματα».

Οι φοιτητές, απ’ την πλευρά τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την παραμονή τους στην Κρήτη υπογραμμίζοντας την μοναδικότητα και την σπουδαιότητα της ιστορίας, του πολιτισμού του νησιού, τη Κρητική φιλοξενία και γενικότερα του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης  καλωσορίζοντας τους φοιτητές εξέφρασε την στήριξη του σε κάθε πρωτοβουλία διάδοσης και προβολής του Κρητικού πολιτισμού και δεσμεύτηκε να αναλάβει και να προωθήσει δράσεις συνέργειας με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού που ενισχύουν την στρατηγική εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα