Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΞεπέρασαν τις 6.500 οι παραβάσεις στην ελεγχόμενη στάθμευση

Ξεπέρασαν τις 6.500 οι παραβάσεις στην ελεγχόμενη στάθμευση

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
• «Στοίχημα» η αντιμετώπιση της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα στην ελεγχόμενη στάθμευση

• Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει η κανονιστική για τα περίπτερα

Ένα χρόνο αφού τέθηκε εκ νέου σε ισχύ το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης μέσα από το οποίο ο δήμος στοχεύει να βάλει τέλος στο «χάος» εντός του αστικού ιστού, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.500 παραβάσεις, αποτέλεσμα των εντατικών έλεγχων, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που συμμορφώνονται και τηρούν το μέτρο.

Στο μεταξύ «στοίχημα» για τη δημοτική αρχή αποτελεί πλέον η αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων εντός της ελεγχόμενης στάθμευσης έξω από καταστήματα της πόλης, με την τοποθέτηση καφασιών, καρεκλών και άλλων αντικειμένων που δεσμεύουν θέσεις στάθμευσης, περιορίζοντας ακόμη πιο πολύ τους ήδη ελάχιστους διαθέσιμους χώρους στην πόλη. Για το σκοπό αυτό η οικονομική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ ώστε το επόμενο διάστημα να μπει σε εφαρμογή ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στο «μικροσκόπιο» του δήμου Ρεθύμνου μπαίνει ωστόσο και η κανονιστική για τα περίπτερα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σπανουδάκης είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί η σχετική κανονιστική για τα περίπτερα και ενδεχομένως να επικαιροποιηθεί, κάτι όμως που αναμένεται να συζητηθεί εντός των επόμενων μηνών.

ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Ρεθύμνου, από τον Ιανουάριο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά 6.500 παραβάσεις στην ελεγχόμενη στάθμευση από τις οποίες εισπράχθηκαν περίπου οι μισές, δηλαδή 3.500 χιλιάδες. Παράλληλα, από την αρχή του έτους έχουν πωληθεί 92.000 ωριαίες κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης. Την ικανοποίησή του για την τήρηση του μέτρου εξέφρασε ο κ. Σπανουδάκης και υπογράμμισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του μέτρου και ο κόσμος ανταποκρίνεται, το έχει μάθει πλέον και σταδιακά το εφαρμόζει και συμμορφώνεται». Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε σχέση με την εφαρμογή του παλαιότερα, πριν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, το μέτρο εφαρμόζεται περισσότερο κάτι που αναμφίβολα δίνει θετικά μηνύματα.

Οι συνεχείς έλεγχοι από τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου που έχουν στην εποπτεία τους εκτός από την ελεγχόμενη στάθμευση και την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, συνεχίζονται εντατικά.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το μέτρο είχε ανασταλεί με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τέθηκε εκ νέου σε εφαρμογή τον Νοέμβριο του 2015. Η περιοχή που ασκείται έλεγχος περικλείεται από τις οδούς Ηλιακάκη, Κουμουνδούρου, Μοάτσου, Καζαντζάκη, Ζυμβρακάκη, Ασκούτση, Χορτάτζη, Γερακάρη και Δημακοπούλου. Το κόστος στάθμευσης ανά ώρα είναι 0,70 ευρώ ενώ κάρτες είναι διαθέσιμες στα περίπτερα και στο δημαρχείο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

www.goodnet.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα