Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΣυγκίνησαν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης και Νεανική Χορωδία του Δήμου...

Συγκίνησαν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου στο Αρκάδι

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τη μνήμη των ηρώων του Αρκαδίου τίμησαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου με μια υπέροχη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Μονής, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.
Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, καθώς και πλήθους επισήμων, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας κ.α., η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ρεθύμνιων Αττικής «Το Αρκάδι», με την αρωγή της ΔΗΚΕΗ, συγκίνησε τους παρευρισκομένους.
To ταλέντο των νέων μουσικών της Κρήτης, η καθοδήγηση ορισμένων εκ των σημαντικότερων ανθρώπων της μουσικής σε ολόκληρη την Ελλάδα και η υποβλητική ατμόσφαιρα της Μονής, συνδυάστηκαν ιδανικά σε μια μαγική βραδιά, η οποία άνοιξε ιδανικά τις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 150 χρόνων από την εθελοθυσία του Αρκαδίου.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, η οποία όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός στην παρθενική της συναυλία τον Μάιο του 2016 αποτέλεσε ένα όραμα δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα, υπό την καθοδήγηση ενός κορυφαίου μαέστρου, του συμπολίτη μας Μίλτου Λογιάδη: «Τον ευχαριστώ που στηρίζει αυτή την προσπάθεια και εγγυάται με το κύρος του αυτά ακριβώς που επιδιώκουμε – την άριστη ποιότητα, τη διάρκεια και την προοπτική για τον θεσμό και για τα νέα παιδιά που συμμετέχουν στην ορχήστρα. Ευχαριστώ επίσης τους εξαίρετους μουσικούς που εργάζονται άοκνα για την επιτυχία της ορχήστρας. Και βεβαίως τους νέους καλλιτέχνες μας καθώς και τη νεανική χορωδία του Δήμου μας, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως. Να ξέρουν όλοι ότι σε καιρούς σαν τους σημερινούς, η ανάταση ψυχής που μας προσφέρουν, αποτελεί για μας καταφύγιο και ίαμα ψυχής».
Εκτός από τους νέους και τις νέες της Κρήτης, στην εξαιρετική αυτή συναυλία συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί όπως οι: Δημήτρης Χανδράκης, Παναγιώτης Δράκος, Βασίλης Πριόβολος, Ιωάννης Πολυχρονάκης, Ευάγγελος Σκούρας, Στέλλα Νικολαϊδη κ.α.
Τον Δήμο Ηρακλείου, εκτός του Δημάρχου, εκπροσώπησαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης.
arkadi-1

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα