Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Αναζητούνται πόροι» για τις Φυλακές Νεάπολης

«Αναζητούνται πόροι» για τις Φυλακές Νεάπολης

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στα «αζήτητα» βρίσκεται το έργο των φυλακών Νεάπολης, όπως προκύπτει από την απάντηση, την οποία έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη, αφού ουσιαστικά ο Υπουργός δηλώνει και είναι αναρμόδιος για τα θέματα υποδομών των Φυλακών. Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται πως το έργο θα παραμείνει στάσιμο, χωρίς να υπάρχει «φως στο τούνελ» της αποπεράτωσής του.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή δημοσίευμα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ που επεσήμανε πως το έργο παραμένει στάσιμο, δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για να ολοκληρωθεί και παράλληλα οι ντόπιοι υπεργολάβοι μένουν απλήρωτοι, κινδυνεύοντας από διώξεις και μηνύσεις προμηθευτών, που απαιτούν τα χρήματά τους για καύσιμα κι άλλες δαπάνες που έχουν κάνει για το έργο, αλλά δεν έχουν αποζημιωθεί ποτέ, ως όφειλαν. Επιπλέον οι υπεργολάβοι δεν έχουν πάρει τα οφειλόμενα χρήματα, ενώ τους έχει ζητηθεί και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν πληρώσει ακόμα και το φόρο για αμοιβές που στην πραγματικότητα δεν έλαβαν.

Είναι γνωστό πως το έργο «Κρήτη 2» έχει περάσει από σαράντα κύματα από το 2003 μέχρι το 2016 με εκπτώσεις εργολάβων και αλλαγές στις χρηματοδοτήσεις. Εκείνο που αποκαλύφθηκε πλέον είναι πως δεν υπάρχει σαφής και ξεκάθαρος σχεδιασμός για την υλοποίησή του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού ο υπουργός απαντά πως το έργο «εξακολουθεί να παραμένει στους στόχους της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής» και για το λόγο αυτό, όπως εξηγεί ο κ. Παρασκευόπουλος, «αναζητούνται πόροι στο συγκεκριμένο οικονομικό περιβάλλον για την συνέχιση των εργασιών και την αποπεράτωσή του».

Από ‘κει και πέρα ενημερώνει πως το θέμα των υποδομών έχει περάσει από την «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», της οποίας η εποπτεία ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων και συνεπώς δεν γίνεται καμία συζήτηση για την αποζημίωση των υπεργολάβων, αφού πλέον πρέπει να απαντήσει άλλο υπουργείο γι’ αυτό το θέμα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα