Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΜέτωπο «πολέμου» από τους εκπαιδευτικούς

Μέτωπο «πολέμου» από τους εκπαιδευτικούς

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Μέτωπο με την κυβέρνηση ανοίγουν οι εκπαιδευτικοί αφού, μπορεί το υπουργείο παιδείας να διατυμπανίζει ότι όλα καλά ξεκίνησαν φέτος στα σχολεία, μπορεί πράγματι στην πρωτοβάθμια η κατάσταση να είναι αρκετά καλύτερη, σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των σχολείων για τα δεδομένα που είχαμε συνηθίσει, αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι καλή.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η εικόνα φέτος στον νομό Ρεθύμνου είναι απογοητευτική, με 27 κενά μόνο στις βασικές ειδικότητες και δεκάδες στις υπόλοιπες ειδικότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γυμνάσιο Περάματος που με 12 τμήματα έχει 8 καθηγητές – σύνολο 10 αν προστεθούν διευθυντής και υποδιευθυντής-. Δηλαδή, δεν επαρκούν οι καθηγητές ούτε για την πρώτη ώρα.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα περισσότερα γυμνάσια – λύκεια της υπαίθρου.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να διεκδικήσει από το υπουργείο να έρθει ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευτικών για την ομαλή διδακτική διαδικασία.

Βασικό και πάγιο αίτημα, ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών για να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο με τους αναπληρωτές που και οι ίδιοι είναι όμηροι μιας απαράδεκτης κατάστασης και τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά με αυτό το καθεστώς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας που συμμετέχουν σήμερα στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου τους, με απεργιακή συγκέντρωση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου επισημαίνει:
«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία μας ήταν οι δάσκαλοι στις θέσεις τους και αναμένουμε και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν σύμφωνα με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα. Όμως ως Σύλλογος και έχοντας πολλοί από εμάς την εμπειρία διάφορων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της παιδείας θεωρούμε ότι:

• Είναι αναγκαίο να θεσμοθετηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή.
• Να υπάρχει ελευθερία στις/στους νηπιαγωγούς να λειτουργούν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία με εναλλαγή βάρδιας, να υπάρχει ενιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα ολοήμερου νηπιαγωγείου και όχι διαχωρισμός υποχρεωτικού και προαιρετικού.
• Να υπάρχει ένας υπεύθυνος δάσκαλος ολοήμερου δημοτικού σχολείου.
• Να εξομοιωθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αυτό της δευτεροβάθμιας.
• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Φτάνει πια οι αναπληρωτές να αναπληρώνουν τον εαυτό τους,
• Μείωση διδακτικής ύλης».

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα