Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑναζητείται λύση για τα λύματα των τουριστικών σκαφών που δένουν στο λιμάνι...

Αναζητείται λύση για τα λύματα των τουριστικών σκαφών που δένουν στο λιμάνι Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Δεν υπάρχει, υπό τις παρούσες συνθήκες, τεχνικώς ασφαλής λύση, διασύνδεσης αγωγού που θα περισυλλέγει τα λύματα των τουριστικών σκαφών τα οποία δένουν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και θα τα οδηγεί στο εγκατεστημένο, αποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑΑΝ. Αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός, ενημερώνοντας σχετικά το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κατά τη χθεσινή συζήτηση για την περισυλλογή των λυμάτων από τα τουριστικά σκάφη τα οποία μέχρι πρόσφατα κατέληγαν στη θάλασσα.

Με απόφαση του Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου Σπ. Αγγελάκη, υποχρεούνται πλέον τα μεγάλα τουριστικά σκάφη να αδειάζουν τις δεξαμενές λυμάτων τους με βυτιοφόρο και να προσκομίζουν στο Λιμεναρχείο τα σχετικά παραστατικά. Το κόστος, όμως θεωρείται υψηλό, γι’ αυτό και τέθηκε το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, μήπως και μπορεί να οργανωθεί συγκέντρωσή τους και απόληψη από βυτιοφόρο ώστε να μειωθεί το κόστος. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα τουριστικά ημερόπλοια της Ελούντας που όποτε γίνει απόληψη λυμάτων από σκάφος με βυτιοφόρο, η δυσοσμία προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Γιάννης Κοκκίνης πρότεινε να εξεταστεί αν μπορεί να γίνει συνεννόηση με κατόχους βυτιοφόρων εκκένωσης βόθρων ώστε να προγραμματίζεται συλλογική απόληψη λυμάτων μια προκαθορισμένη μέρα και όχι μεμονωμένα από κάθε σκάφος, διαφορετική μέρα, μήπως και έτσι μπορεί να μειωθεί το κόστος.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα