ΑρχικήΆλλα νέαΟι δημοσκοπήσεις «πιέζουν» τον Τσίπρα που περιμένει το ΕΣΡ για ανασχηματισμό

Οι δημοσκοπήσεις «πιέζουν» τον Τσίπρα που περιμένει το ΕΣΡ για ανασχηματισμό

Από

Ημερομηνία

Λίγες μόνο ώρες απομένουν πια μέχρι ο πρωθυπουργός να ανοίξει τα χαρτιά του και να ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα στα μέλη του ανανεωμένου υπουργικού συμβουλίου, που θα κληθούν να αναλάβουν κυβερνητικά καθήκοντα σε μία δύσκολη συγκυρία.

Με δεδομένο ότι ανοίγει ο δρόμος για την συγκρότηση του ΕΣΡ και σήμερα έρχεται προς ψήφιση η ρύθμιση που αναστέλλει τη διάταξη 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, τίποτα δεν εμποδίζει τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει τις επόμενες ώρες σε ανασχηματισμό.

Σε συνδυασμό δε με τις πιέσεις των δανειστών, τα δυσοίωνα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και το γεγονός ότι άπαντες στα υπουργεία έχουν «κατεβάσει διακόπτη», ο πρωθυπουργός επιθυμεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο βγάζοντας μπροστά νέα πρόσωπα.

Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, βέβαια, επιμένουν ότι το όποιο φρεσκάρισμα θα γίνει στην ώρα του. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες του iefimerida επιμένουν ότι η λίστα στο μπλοκάκι του πρωθυπουργού να έχει σχεδόν κλείσει.
Τα πρωθυπουργικά σχέδια τα γνωρίζουν λιγότεροι άνθρωποι και από τα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για την τελική σύνθεση καθότι όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές «πάντα υπάρχει ο παράγων καραμπόλες».

Eτοιμο το μπλοκάκι με τα ονόματα
Η γενιά των 40άρηδων (Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Λιάκος, Χαρίτσης) αναμένεται να έχει επαρκή εκπροσώπηση στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις, αφού συνομιλητές του πρωθυπουργού σημειώνουν πως ο ίδιος έχει την άποψη ότι το σχήμα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στη συγκυρία με νέο αίμα.
Αμετακίνητοι στο σχήμα …μάχης θα είναι το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη επί των οικονομικών, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως και ο Γιάννης Μουζάλας, με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής να αναβαθμίζεται.
Μετακινήσεις- παραμένοντας ωστόσο στο κυβερνητικό σχήμα- θα υπάρξουν όπως όλα δείχνουν για τον νυν υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, για τους Γιώργο Τσίπρα και Νίκο Ξυδάκη από το ΥΠΕΞ, για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και για τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Πρόσφατα άρθρα