ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΚαταδίκη δύο οδηγών για τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο...

Καταδίκη δύο οδηγών για τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο φοιτήτριες

Από

Ημερομηνία

Πολυετείς ποινές φυλάκισης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο οδηγούς, για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ «καρφώθηκε» σε σταθμευμένο φορτηγό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φοιτήτριες που επέβαιναν στο λεωφορείο και να τραυματιστούν πάνω από είκοσι επιβάτες του ίδιου οχήματος.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 12 ετών και 3 μηνών στον οδηγό του ΚΤΕΛ, ενώ ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 9 μηνών. Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις επιβληθείσες ποινές προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου 2014, στην εθνική οδό Πατρών-Αθηνών -Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ), στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, λίγο πριν από τα διόδια των Μαλγάρων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το λεωφορείο έπεσε πάνω στο φορτηγό, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Στο λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Μεσολόγγι-Αγρίνιο-Θεσσαλονίκη, επέβαιναν ως επί το πλείστον φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από τους τόπους καταγωγής τους, όπου είχαν μεταβεί για την περίοδο των γιορτών.

 

Πρόσφατα άρθρα