Αναζητούν την… «τύχη» τους οι Ρεθυμνιώτες!

Δύο ημέρες πριν τη νέα χρονιά αρκετοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αναζητήσουν την… τύχη τους στα πρακτορεία της πόλης, ελπίζοντας πως το 2017 θα φέρει υγεία, χαρά και έστω μια μικρή βελτίωση στα οικονομικά τους, δεδομένα προκειμένου εν μέσω οικονομικής κρίσης να πάρουν την πολυπόθητη «ανάσα».

Τα ποσά εν όψει των κληρώσεων της Πρωτοχρονιάς είναι κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα ελκυστικά, ωστόσο οι περισσότεροι φέτος φαίνεται πως παίζουν συγκρατημένα και στο πλαίσιο του εθίμου. Συνεπώς, παρά το γεγονός πως οι ειδικοί του κλάδου συνιστούν τα τυχερά παιχνίδια να διεξάγονται πάντοτε με εγκράτεια, φαίνεται πως αυτό φέτος αποτελεί μονόδρομο, αφού η οικονομική κρίση που εντείνεται όσο περνούν τα χρόνια, οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών, καθώς και το φτωχό βαλάντιο που διαθέτουν για να παίξουν, βάζουν αναγκαστικά «φρένο» στα ποσά που καταβάλλουν για να δοκιμάσουν την τύχη τους.

ΤΗΝ «ΤΙΜΗΤΙΚΗ» ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ

Πάντως, η πλειοψηφία των πολιτών στα πρακτορεία του Ρεθύμνου στρέφεται στο παραδοσιακό Πρωτοχρονιάτικο λαχείο, παίζοντας για το… «καλό» και τηρώντας κυρίως το εθιμικό σκέλος της διαδικασίας, με την ελπίδα πως ίσως η τύχη να τους χαμογελάσει. Ποσά που δεν ξεπερνούν τον μικρό προϋπολογισμό τους, συγκεκριμένα παιχνίδια και ευχές για μια καλή χρονιά και λίγη παραπάνω τύχη, είναι το κλίμα και η εικόνα που επικρατεί στα πρακτορεία της πόλης.

ΜΕ ΦΕΙΔΩ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών πρακτορείων του ΟΠΑΠ στο Ρέθυμνο κ. Γιώργος Δάνδολος μίλησε στο ραδιόφωνο του Τeam FM αποτυπώνοντας την εικόνα που επικρατεί μια ημέρα πριν τις μεγάλες κληρώσεις. Ο κ. Δάνδολος επεσήμανε πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει εμφανώς τους καταναλωτές αλλά και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, ενώ η κίνηση στα πρακτορεία είναι μειωμένη τη φετινή χρονιά. Ο ίδιος εξήγησε: «Η κρίση έχει επηρεάσει πλέον όλο τον κόσμο. Πράγματι η κίνηση όλες τις προηγούμενες χρονιές ήταν αυξημένη σε όλα τα παιχνίδια και τώρα μπορώ να πω ότι έχει περιοριστεί στο παραδοσιακό λαχείο που έχει γίνει πλέον έθιμο και κινείται στους ρυθμούς των προηγούμενων ετών.

Παρόλο που το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει 1 εκατομμύριο ευρώ και το ΠΡΟΤΟ 1,3 εκατομμύρια ευρώ και μοιράζουν αρκετά μεγάλα ποσά δεν συμβαίνει αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι φυσιολογικό γιατί η κρίση μετατρέπεται σε έλλειψη χρημάτων στην τσέπη των καταναλωτών. Παίζουν αρκετά από τα παιχνίδια αλλά όχι τα χρήματα που έπαιζαν παλαιότερα, όταν είχαν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα. Μακάρι να χαμογελάσει η τύχη στους συμπολίτες μας και σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Ο κ. Δάνδολος ανέφερε πως η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 5:15 το απόγευμα, ωστόσο παρόλο που υπάρχει επάρκεια λαχείων στα πρακτορεία της πόλης, όσοι επιθυμούν να παίξουν καλό είναι να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή, όπως τόνισε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Τζακ ποτ στο Τζόκερ

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ την Πέμπτη.
Οι τυχεροί αριθμοί: 5, 26, 30, 31, 41
Τζόκερ: 17