Την Τοπική Κοινότητα Μύρτους επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία υπό εκτέλεση έργων στην περιοχή.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνο Λουτσέτη και τον εργοδηγό του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Νεκτάριο Ζαμπετάκη επιθεώρησαν εργασίες που εκτελούνται για την κατασκευή και διαμόρφωση  νέας σκάλας εντός του οικισμού, καθώς επίσης και τις εργασίες που εκτελούνται στον τομέα της  ύδρευσης  με την αντικατάσταση μεγάλου μέρους του υδρευτικού αγωγού.

Καλαντζάκης Λουτσέτης Μύρτος

Όπως αναφέρθηκε είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή και διαμόρφωση νέας σκάλας σε κεντρικό σημείο του οικισμού, λύνοντας έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα προσβασιμότητας, ενώ το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί με επιμέρους εργασίες για την τοποθέτηση κουπαστών και φωτισμού, αλλάζοντας ριζικά την αρχική εικόνα του σημείου και βελτιώνοντας τις συνθήκες πρόσβασης και διέλευσης.

Σε εξέλιξη είναι επίσης και οι εργασίες ύδρευσης στα δίκτυα και τους αγωγούς της περιοχής με σκοπό την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων. Την τρέχουσα περίοδο αντικαθίσταται μεγάλο μέρος του αγωγού ύδρευσης  από τη Σαρακίνα έως το Υδραγωγείο του Μύρτου από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Ιεράπετρας καθώς, όπως επισημάνθηκε, λόγω της παλαιότητάς του δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής. Οι υπό εκτέλεση εργασίες  περιλαμβάνουν τοποθέτηση νέων σωλήνων και υπογειοποίησή τους, τσιμεντοστρώσεις, καθώς επίσης και παλιές και νέες συνδέσεις με το νέο δίκτυο ύδρευσης.

 

Με την ολοκλήρωσή τους, τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, αναμένεται να λυθούν σημαντικά  χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε η ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου βελτιώνοντας έτσι σημαντικά και την υδροδότηση.

Με αφορμή την επίσκεψη στα υπό εκτέλεση έργα, ο κ. Καλαντζάκης, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τα συνεργεία αυτεπιστασίας του Δήμου  για την υλοποίηση τεχνικών παρεμβάσεων, ενώ όπως τόνισε  η προσπάθεια του Δήμου Ιεράπετρας είναι καθημερινή και συνεχής, βάζοντας προτεραιότητες, με σκοπό την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση  των προβλημάτων όλων των  Τοπικών Κοινοτήτων.