Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤι λέει ο Γιώργος Κωστάκης για την απαγορευμένη ουσία

Τι λέει ο Γιώργος Κωστάκης για την απαγορευμένη ουσία

Από

Ημερομηνία

Για το σημαντικό θέμα το οποίο έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα γύρω από το όνομά του θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα και με την ακόλουθη ανακοίνωση ο Γιώργος Κωστάκης. Αναφέρει:

«Όπως ίσως ήδη αρκετοί από εσάς γνωρίζετε, ενημερώθηκα από τις υπηρεσίες αντιντόπινγκ, με περισσή έκπληξη αλλά και αγανάκτηση, ότι σε δείγμα ούρων μου που ελήφθη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμΕα (2.7.2016) βρέθηκε μια απαγορευμένη ουσία. Η ουσία αυτή είναι η LG-4033.

Χωρίς πανικό και με ψυχραιμία προσπάθησα να ερευνήσω τι συμβαίνει, ποια είναι αυτή η ουσία για την οποία πρώτη φορά άκουγα στη ζωή μου και πώς μπορεί να βρέθηκε στον οργανισμό μου.

Δεδομένου ότι έχω απόλυτη βεβαιότητα – όπως και οι περισσότεροι από εσάς που με γνωρίζετε – ότι δεν έχω ποτέ μα ποτέ χρησιμοποιήσει οτιδήποτε απαγορευμένο για να επιτύχω τις διακρίσεις μου, οι οποίες είναι αποτέλεσμα μόνο πολύχρονης σκληρής δουλειά ς και θυσιών, επιστράτευσα όλες μου τις δυνάμεις για να ανακαλύψω τί μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη δυσάρεστη έκπληξη.

Μετά από σχετική έρευνα σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό διαπιστώσαμε ότι η μυστηριώδης αυτή ουσία, που μέχρι πέρυσι ήταν παντελώς άγνωστη στον αθλητικό κόσμο αλλά και στις υπηρεσίες αντιντόπινγκ, έχει εντοπιστεί σε νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά δίχως να την αναγράφουν στα περιεχόμενα τους. Επίσης έως σήμερα φαίνεται πως ακόμα και οι ειδικοί δεν έχουν πειστεί για το αν μπορεί να ενισχύσει με κάποιο τρόπο την αθλητική απόδοση.

Όπως και να έχει, μετά από επαφές μου με την αρμόδια υπηρεσία του αντιντόπινγκ, έχω πλέον θέσει στη διάθεση της όλα τα συμπληρώματα διατροφής που κατανάλωσα το καλοκαίρι του 2016, ώστε να υποβληθούν σε χημικό έλεγχο και να ανακαλύψω επιτέλους την αλήθεια αλλά και να αποδείξω ότι δεν έχω καμία ευθύνη για αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

Σε αυτή την περιπέτεια που περνώ, μοναδική μου δύναμη είναι η πίστη σας σε εμένα αλλά και η αγανάκτηση μου να φτάσω στους υπεύθυνους.

Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να σπιλώσει την τιμή μου και την πορεία μου».

Πρόσφατα άρθρα