Στην έκτακτη συνεδρίασή τους χθες το μεσημέρι τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας συζήτησαν τα θέματα έχουν συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης.

Η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για τις παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Μαρωνιά προϋπολογισμού 100.000 με Κ.Α. 30-7322.004.

Η πρόταση ανάπλασης στον οικισμό εστιάζει σε τρία σημεία:

Το πρώτο είναι η είσοδος του χωριού από τον επαρχιακό δρόμο. Στο σημείο αυτό προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρομίου στο δεξί ρεύμα του δρόμου (καθ’ οδόν προς το κέντρο του οικισμού) και θα περιλαμβάνει στοιχεία σκίασης -ξύλινες πέργκολες, λιθόκτιστα, καθιστικά και φυτεύσεις ανθεκτικών σε όλες τις καιρικές συνθήκες φυτών.

Το δεύτερο είναι η ανώτερη στάθμη της αυλής του τέως δημοτικού σχολείου. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ξύλινου σκιάστρου από ανθεκτική εμποτισμένη ξυλεία και την αντικατάσταση της υφιστάμενης περίφραξης από νέα ξύλινη.

Το τρίτο είναι στην χαμηλότερη γειτονιά, πλησίον του μνημείου του Καπετάν Σήφη. Προτείνονται η κατασκευή λιθόκτιστων καθιστικών, φυτεύσεις και δεντροφύτευση παραπλεύρως του υφιστάμενου τοιχίου αντιστήριξης.

Η μελέτη επίσης προβλέπει την κατασκευή μεταλλικού προστατευτικού κιγκλιδώματος καθ’ όλο το μήκος του τσιμεντοστρωμένου δρόμου που ξεκινάει από το μνημείο του Καπετάν Σήφη και καταλήγει στο χαμηλότερο σημείο του οικισμού.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ