Αρχική_Τοπικά νέαΗ γιορτή για την 25η Μαρτίου στο 1ο Δημοτικό της Νεάπολης (PICS)

Η γιορτή για την 25η Μαρτίου στο 1ο Δημοτικό της Νεάπολης (PICS)

Από

Ημερομηνία

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης παρουσίασαν το χρονικό της επανάστασης , παρακολούθησαν σχετικό βιντεο και στη συνέχεια έδωσαν με μια σατυρική ματιά την εικόνα της σημερινής κοινωνίας και τη στάση της απέναντι στην ιστορία μας. Δηλαδή την αδιαφορία, την άγνοια και την απάθεια που πολλές φορές  δείχνουμε εστιάζοντας σε μη ουσιώδη πράγματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το θεατρικό της ΣΤ’ τάξης πρόσφερε γέλιο αλλά κυρίως προβληματισμό, καθώς ήταν ένας αυτοσαρκασμός και μια ενδοσκόπηση στον τρόπο που αντιμετώπιζουμε την ιστορία μας ως σύγχρονοι Έλληνες.

Αξιέπαινη ήταν και η πρωτοβουλία των παιδιών της Δ’ τάξης (φωτογραφία με τα κορίτσια που χορεύουν) να οργανώσουν το δικό τους θεατρικό δρώμενο με τη συμπαράσταση του δασκάλου τους με θέμα την έναρξη της Επανάστασης και τη θυσία στο Ζάλλογο προσκαλώντας τις υπόλοιπες τάξεις να το παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μετά το πέρας της σχολικής γιορτής όλες οι τάξεις συνοδευόμενες από τους εκπαιδευτικούς  συμμετείχαν στην κατάθεση που έγινε στο Μνημείο των Ηρώων στην πλατεία Νεάπολης.


Σήφης Οικονομάκης -δάσκαλος ΣΤ’ τάξης

Ηλίας Γεωργιάδης-δάσκαλος Δ’ τάξης

Πρόσφατα άρθρα