Ένα τεχνικό πρόβλημα που έχει προκύψει από την προηγούμενη Παρασκευή σε κάμερες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, οδήγησε στην καταγραφή οχημάτων για τη βεβαίωση προστίμων ακόμα και σε οδηγούς που πήγαιναν αρκετά κάτω από το όριο ταχύτητας!Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις οδηγών που, ενώ κινούνταν στον δρόμο χωρίς να ξεπερνούν το όριο, αντιλαμβάνονταν ότι η κάμερα φωτογράφιζε το όχημά τους. Πολλοί απευθύνθηκαν στο τμήμα τροχαίας ΒΟΑΚ, διαμαρτυρόμενοι, για να λάβουν ωστόσο την απάντηση ότι πρόκειται για βλάβη και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα βεβαιωθεί πρόστιμο σε όσους δεν είχαν υπερβεί το όριο ταχύτητας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Τροχαία ΒΟΑΚ, μας επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους οδηγούν σύμφωνα με το προβλεπόμενο όριο ταχύτητας, αφού η κάμερα δεν βεβαιώνει παράβαση. Η κάμερα κάνει την καταγραφή και στη συνέχεια τα δεδομένα επεξεργάζονται από τα στελέχη της Τροχαίας. Επομένως, μας επεσήμαναν ότι κατά την επεξεργασία των δεδομένων θα αποδειχθεί ποιοι καταγράφηκαν… κατά λάθος λόγω της βλάβης και δεν θα βεβαιωθεί παράβαση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει λόγος επικοινωνίας των πολιτών με την Τροχαία, ούτε ανησυχίας, από τη στιγμή που οι οδηγοί γνωρίζουν ότι δεν έχουν υπερβεί το όριο ταχύτητας.

Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί σε κάμερες κυρίως στο τμήμα του ΒΟΑΚ από το Ρέθυμνο προς Ηράκλειο (Σταυρωμένου, Φόδελε, Παναγιά Χαρακιανή και αλλού) και γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί και θα σταματήσουν τα συνεχή… φλας που ξαφνιάζουν τους οδηγούς.

Χ.Β.

Πηγή: www.goodnet.gr