Στην αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 15 Μαϊου 2017  συνεργείο υπαλλήλων του Δήμου Ιεράπετρας με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μετά από το σχετικό έλεγχο σφραγίστηκε ένα  κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο δεν διέθετε άδεια λειτουργίας, ενώ προκαλούσε παράλληλα προβλήματα ηχορύπανσης στο κέντρο της πόλης.

Η επιχείρηση έγινε υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Αντιδημάρχου κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη, η οποία και επισήμανε τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή όλων όσων καταλαμβάνουν αυθαίρετα  κοινόχρηστους χώρους.

Όπως δήλωσε «Τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, με συνέπεια όχι μόνο να εμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών μέσα στην πόλη αλλά και να δημιουργούνται φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Παρά τις συστάσεις και παρά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν καταστήματα που είτε δεν διαθέτουν καθόλου άδεια κοινοχρήστου χώρου είτε κάνουν αυθαίρετες καταλήψεις και υπέρβαση της άδειας.  Παράλληλα, υπάρχουν  καταστήματα που καταλαμβάνουν προκλητικά διαβάσεις ΑΜΕΑ, καταστήματα σε πλατείες χωριών που καταλαμβάνουν το σύνολο του χώρου και επιπλέον δεν πληρώνουν συστηματικά, δημιουργώντας έτσι μεγάλα προβλήματα.

«Προκειμένου να μπει τάξη, επισήμανε η κα. Χατζημαρκάκη ο Δήμος Ιεράπετρας θα αφαιρεί στο εξής όλες τις αυθαιρεσίες από καταστήματα στα όποια τους έχουν επιβληθεί δύο πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία ή την Αστυνομία. Για το λόγο αυτό καλούνται όσοι καταστηματάρχες κάνουν χρήση και δεν έχουν ακόμα στην κατοχή τους την προβλεπόμενη άδεια να αιτηθούν άμεσα στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας».