Ο καθαρισμός εντάχθηκε στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου Σύνπολις, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνης.Ελαστικά αυτοκινήτων, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, είδη οικιακής χρήσης, μεταλλικές πινακίδες, σίδερα, πλαστικές καρέκλες, λάστιχα μέχρι και…καπάκι φρεατίου, ανέσυραν οι δύτες απο τα θολά νερά του λιμένα.

Το ενετικό λιμάνι αποτελεί μνημείο-σύμβολο και σήμα κατατεθέν για το Ρεθύμνο, πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Η προστασία και η ανάδειξή του, πρέπει να αποτελέσει πρωτίστως για τους ντόπιους, τις τοπικές αρχές και τους καταστηματάρχες πρώτη προτεραιότητα. Είναι ζήτημα σεβασμού στην Ιστορία του τόπου μας, είναι Πολιτισμός σημειώνει ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ.

Από την πλευρά του το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου τονίζει: «Η ανάληψη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών, πέραν των άλλων, αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας του εθελοντισμού ως σημαντικού παράγοντα εξασφάλισης ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Η διαρκής ενεργοποίηση των πολιτών και η ανάληψη κοινών δράσεων μπορεί να συντελέσει στην επίτευξη του στόχου της προστασίας από κάθε είδους ρύπανσης των θαλασσών και των ακτών μας και γενικά του περιβάλλοντος.

Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες σε αυτήν την κοινή δράση και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την αρωγή του».

www.goodnet.gr