ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΑπομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών από το ενετικό λιμάνι Χανίων

Απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών από το ενετικό λιμάνι Χανίων

Από

Ημερομηνία

Την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το ενετικό λιμάνι της πόλης μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, προανήγγειλε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον λιμενάρχη Χανίων, Αναστάσιο Ζαΐμη και τον υπολιμενάρχη Μανώλη Βαλυράκη.

Παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλη Βλαχάκη, ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την εύρυθμη λειτουργία του ενετικού λιμένα, αλλά και την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών στη χερσαία λιμενική ζώνη.
Όπως είπε, εφόσον υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές, δεν νομιμοποιείται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να παραχωρήσει καμία άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου στη λιμενική ζώνη για το 2017, διότι ο νόμος το απαγορεύει.

Μετά το πέρας της φετινής θερινής περιόδου αυτές θα απομακρυνθούν άμεσα, ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα, να ευπρεπιστεί η αισθητική του σημαντικού αυτού μνημείου και να περιοριστεί η υπερβολική κατάληψη δημόσιου χώρου» δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Δημοτική Αρχή έχει επεξεργαστεί από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, εναλλακτικό σχέδιο παραχώρησης 4.600 τμ, το οποίο αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εγκεκριμένη μελέτη που παραχωρεί 2.600 τμ και την υφιστάμενη αυθαίρετη κατάληψη που ξεπερνάει τα 6.000 τμ.
Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η τήρηση κανόνων που θα εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα και θα προστατεύουν την αισθητική στον ενετικό λιμένα, ενισχύει την επιχειρηματικότητα και σέβεται τα δικαιώματα των δημοτών και επισκεπτών, που είναι και οι χρήστες του δημόσιου χώρου».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Χανίων είπε ότι «ο Δήμος Χανίων έχει αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτές τις αποφάσεις, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του ενετικού λιμένα, κάτι που η τοπική κοινωνία αποδέχεται και αναμένει να πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια».

Πρόσφατα άρθρα