Κάτω από τον «φουρτουνιασμένο», γκρι ουρανό του Μεραμπέλλου και με τους ήχους ξεχωριστών λογοτεχνημάτων και πονημάτων ψυχής και μιας ζωής ολόκληρης του Θωμά Κοροβίνη να «χαϊδεύουν» τα αυτιά του κοινού, η βραδιά της περασμένης Δευτέρας αποτέλεσε άλλο ένα «παράσημο» στο πλούσιο πολιτιστικού περιεχομένου ενεργητικό της πάντοτε δραστήριας ΠΛΕΑΜ.

Σε μια «ασύμβατη» συνάντηση του Θεσσαλονικιού συγγραφέα με τον Κ.Π. Καβάφη και τον Αλ. Παπαδιαμάντη, σε μια συνδιαλλαγή του νοσταλγικού παρελθόντος με το παράξενο, δύσκολο παρόν και το απροσδόκητο και γεμάτο ερωτήματα μέλλον, σε μια προσέγγιση διαφορετικών στον τρόπο γραφής μα τόσο ίδιων στο συναίσθημα, την ευαισθησία και το σκίρτημα της καρδιάς που αποζητά ανάσα μέσα από την ζωή και τον άνθρωπο έργων και λογοτεχνικών πονημάτων, η ΠΛΕΑΜ επιχείρησε να εντρυφήσει στο έργο του «εραστή» της ζωής Θωμά Κοροβίνη και να «αποκρυπτογραφήσει» τον τρόπο που προσεγγίζει τα έργα του, τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον άνθρωπο, τον λόγο, την ζωή, τον θάνατο.

Γιώργος Μαυροειδής, Μαρία Κωστάκη, Σόνια Ατσαλή, Κυριάκος Συλφιτζόγλου και ο ίδιος ο Θωμάς Κοροβίνης απήγγειλαν αποσπάσαμα, ανέλυσαν τα έργα του Θεσσαλονικιού συγγραφέα «Σκίρτημα Ερωτικόν: Ο Κ.Π. Καβάφης Εις την Πόλιν» και «Το Αγγελόκρουσμα: Η Τελευταία Νύχτα του Κυρ – Αλέξανδρου» για να ακολουθήσει μια μουσική αναφορά με την φωνή και την κιθάρα της κ. Ξανθούλας Πορφυράκη και το σαξόφωνο της κ. Θεοδώρας Μάστακα.

Δείτε το βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της βραδιάς όπως τις κατέγραψε η κάμερα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ:

 

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ