Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΟ Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην πανήγυρη του Ιερού...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Τίτου

Από

Ημερομηνία

Με λαμπρότητα πανηγύρισε την Παρασκευή 25 Aυγούστου, μνήμη του Αγίου Τίτου, πρώτου Επισκόπου της Εκκλησίας Κρήτης, ο φερώνυμος Ιερός Καθεδρικός Ναός της πόλεως του Ηρακλείου, όπου φυλάσσεται η τίμια Κάρα του Αγίου.
Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων Αρχιεπισκοπικής διακονίας του νυν Αρχιεπισκόπου Κρήτης, και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπροσευχουμένου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.
Μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον περίβολο του πανηγυρίζοντος ναού, αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος σφαγιασθέντων χριστιανών του Μεγάλου Κάστρου την 25η Αυγούστου 1898 από τους τούρκους κατακτητές. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών στο μνημείο αυτών, που βρίσκεται έξω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου.
Στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασ. Λαμπρινός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Ν. Ηρακλείου κ.κ. Λ. Αυγενάκης, Β. Κεγκέρογλου, και Σπ. Δανέλλης, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχοι του Δήμου Ηρακλείου, η πρώην Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Μαρία Σκραφνάκη, ο πρ. Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δ. Σαρρής, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα