Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜεγάλο ρεκόρ τουριστών φέτος στην Κρήτη

Μεγάλο ρεκόρ τουριστών φέτος στην Κρήτη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τα 4,5 εκατομμύρια αφίξεις θα πλησιάσει η φετινή χρονιά στην Κρήτη, καταγράφοντας ένα μοναδικό ρεκόρ στην τουριστική ιστορία του νησιού, αφού για πρώτη φορά οι αφίξεις τουριστών στα δυο αεροδρόμια θα ξεπεράσουν τα 4 εκ. άτομα.

Σύμφωνα με τις αναγωγές που μπορούν να γίνουν από την πορεία της τουριστικής σεζόν, όπως εξελίσσεται μέχρι σήμερα, το πιο πιθανό νούμερο αφίξεων θα πρέπει να θεωρείται τα 4,3 εκ. τουρίστες. Η εκτίμηση στηρίζεται στα διαθέσιμα δεδομένα και στην τάση ανάπτυξης που παρουσιάζει η τουριστική χρονιά. Έτσι, αν συνεχιστεί η σεζόν με αντίστοιχους ρυθμούς αύξησης των αφίξεων, όπως εκείνους που καταγράφονται μέχρι και τον Ιούλιο, είναι ξεκάθαρο πως τα παραπάνω νούμερα θα επαληθευτούν.

Να σημειωθεί πως με βάση τις προγραμματισμένες θέσεις, το αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναμένεται το τρίμηνο που διανύουμε να καταγράψει αύξηση 6% τον Αύγουστο, 12% τον Σεπτέμβριο και 18% τον Οκτώβριο.

Επίσης, στο αεροδρόμιο Χανίων οι αυξήσεις αν και αναμένονται μονοψήφιες, είναι εξίσου σημαντικές γιατί θα σημάνουν περίπου 100.000 επιπλέον επισκέπτες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

 

 

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα