Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΞεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού με εκδηλώσεις στο Κουτσουνάρι και την Παχειά...

Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού με εκδηλώσεις στο Κουτσουνάρι και την Παχειά Άμμο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο το βράδυ με το πάρτι στον αύλειο χώρο της αίθουσας «Ιωάννη Καραβελάκη» στο Κουτσουνάρι, δίπλα στην Μεγάλη Παραλία, το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού που πραγματοποιείται από τις 25 Αυγούστου μέχρι και τις 27 Σεπτέμβρη (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού) από τον Δήμο Ιεράπετρας με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, φορέων και συλλόγων και έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε αμέσως μόλις έπεσε η αυλαία των φετινών «Κυρβείων» την περασμένη Πέμπτη 24 Αυγούστου και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα μέσα από μια πληθώρα εκδηλώσεων θα κρατήσει συντροφιά και θα προσφέρει ψυχαγωγία σε επισκέπτες και ντόπιους τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου Ιεράπετρας.

Το Σάββατο με ένα μεγάλο πάρτι στον αύλειο χώρο της αίθουσας «Ιωάννης Καραβελάκης» στο Κουτσουνάρι, δίπλα στην Μεγάλη Παραλία, με δωρεάν είσοδο και δωρεάν ρακή, δόθηκε δυναμική εκκίνηση στο Φεστιβάλ. Συμμετείχαν τόσο Έλληνες όσο και ξένοι επισκέπτες, ενώ παράλληλα διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο έκθεση ζωγραφικής από τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννου.

 

Στην Παχειά Άμμο

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, η συνέχεια δόθηκε με την προβολή στο Παλιό Τελωνείο στο λιμάνι της Παχειάς Άμμου του ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση «Ελαίας Δρόμοι» που καταγράφει τον διαχρονικό πολιτισμό της ελιάς, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Ιεράπετρας και των τοπικών κοινοτήτων του Καβουσίου (όπου βρίσκεται και η αρχαία ελιά που έγιναν τα γυρίσματα) και Παχειάς Άμμου και σε συνδιοργάνωση με το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

 

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής σχολιάζοντας τις δύο πρώτες ημέρες του Φεστιβάλ «όσον αφορά στο πάρτι η οργάνωση ήταν πολύ καλή, ο κόσμος συμμετείχε. Ήταν για όσους ήρθαν μια ωραία βραδιά και στο τέλος ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου κάτω από καλύτερες συνθήκες αφού κάθε αρχή και δύσκολη ώστε να γίνει θεσμός αυτό το πάρτι έναρξης για το Φεστιβάλ Τουρισμού. Όσο για το ντοκιμαντέρ η δουλειά που έχει γίνει από πλευράς της Ελένης Βλάσση και των συμμετεχόντων στο ντοκιμαντέρ είναι άριστη και προσωπικά πραγματικά εξεπλάγην – η επιλογή των ηθοποιών πολύ καλή, τα κείμενα άρτια, πολύ ωραία αφήγηση».

Όπως προσθέτει «είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το διήμερο αυτό και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την εκδήλωση για τις 3 Σεπτέμβρη». Υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση περιλαμβάνει μια ορειβατική διαδρομή στους πρόποδες του Όρους Δίκτη και στο Φαράγγι των Γυπαετών, με την περιπατητική διαδρομή να αρχίζει από το Μεταξοχώρι και να καταλήγει στο Σελάκανο όπου μετά το τέλος της διαδρομής όσοι συμμετάσχουν θα ψήσουν και θα απλώσουν τραχανά.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται την προσεχή Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου οπότε και θα παρουσιαστούν (από τις 7 έως τις 10 το βράδυ) στο Τζαμί της Ιεράπετρας σειρά εκθέσεις ζωγραφικής και εικαστικών, με έργα τα οποία ντόπιοι καλλιτέχνες έχουν εδώ και μήνες ετοιμάσει για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ν.Σ.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα