Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΓια την Περιφέρεια Κρήτης ο ΒΟΑΚ είναι έργο που ξεκινά από την...

Για την Περιφέρεια Κρήτης ο ΒΟΑΚ είναι έργο που ξεκινά από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο ΒΟΑΚ, όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης με  εξειδίκευση τα έργα στο Νομό  Χανίων συζητούνται αυτή την ώρα σε συνάντηση Δημάρχων, εκπροσώπων φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρόντος του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη των Αντιπεριφερειαρχών Απόστολου Βουλγαράκη, Νίκου Καλογερή, Δημήτρη Μιχελογιάννη, της Βουλευτή Βάλιας Βαγιωνάκη, Περιφερειακών Συμβούλων και άλλων θεσμικών εκπροσώπων.  Την συνάντηση  – σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης για την κατάθεση-διαμόρφωση προτάσεων των τοπικών φορέων ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου – παρόντος του Πρωθυπουργού – που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στη σύσκεψη τον Περιφερειάρχη και τους θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς, καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης ενώ όπως είπε και στο δικό του καλωσόρισμα ο Περιφερειάρχης ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Ο κ. Αρναουτάκης μιλώντας στην συνάντηση αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Περιφέρειας για τα μεγάλα έργα του νησιού με έμφαση το ΒΟΑΚ αλλά και στα αναπτυξιακά ζητήματα των Χανίων, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια έχει ήδη ψηφίσει το 5ετες πρόγραμμα της και θα καταθέσει τις προτάσεις της στον Πρωθυπουργό.

«Για την Περιφέρεια Κρήτης ο ΒΟΑΚ είναι έργο που ξεκινά από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία» τόνισε με έμφαση ο κ. Αρναουτάκης ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός στο συνέδριο με τις απαντήσεις του στο όλο θέμα θα ικανοποιήσει τους Κρητικούς. Η πρόταση της Περιφέρειας, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, είναι η πλέον ρεαλιστική και έχει γίνει αποδεχτή από την Κυβέρνηση, τους πολιτικούς αρχηγούς για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με ρήτρα διαθεσιμότητας, χωρίς διόδια και με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ανακοινώνοντας ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα γίνει η δημοπράτηση για την εκτέλεση έργων  σε 450 επικίνδυνα σημεία σε όλη την Κρήτη, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην προώθηση των εγγειοβελτιωτικών έργων, και των αναγκαίων αναπτυξιακών υποδομών που θα τονώσουν την οικονομία.

Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος σε θεσμικά θέματα τόνισε την ανάγκη να υπάρξει από την κεντρική διοίκηση πραγματική αποκέντρωση σε αρμοδιότητες και πόρους.

Η σύσκεψη συνεχίζεται με την κατάθεση και διαμόρφωση προτάσεων με τοποθετήσεις των θεσμικών εκπροσώπων.

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα