Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣε εξέλιξη η μελέτη Χερσόνησος – Άγιος Νικόλαος

Σε εξέλιξη η μελέτη Χερσόνησος – Άγιος Νικόλαος

Από

Ημερομηνία

Σε περίοδο πυρετώδους πολιτικής διαβούλευσης μπαίνει η Κρήτη και ειδικά ο νομός Λασιθίου από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που οργανώνεται στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο και των τελικών αποφάσεων που θα ληφθούν.

Τα ανοικτά αναπτυξιακά ζητήματα που τίθενται για το νομό Λασιθίου επικεντρώνονται στις απούσες συγκοινωνιακές υποδομές, ειδικά στον ΒΟΑΚ αλλά και στα υδρευτικά και αρδευτικά έργα για τα οποία υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί.

Σήμερα η ΑΝΑΤΟΛΗ παρουσιάζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με την οποία τροποποιήθηκε απόφαση του 2014 στο πρόγραμμα των ειδικών μελετών «πράσινης ανάπτυξης» και εντάχθηκε ως νέο υποέργο η μελέτη του τμήματος του ΒΟΑΚ από τη Χερσόνησο έως τον Άγιο Νικόλαο με συγκεκριμένη ΣΑΕΠ. Πρόκειται για το στοιχείο που δείχνει πως ο Βόρειος Οδικός Άξονας δεν έχει κλείσει στα όρια του νομού Ηρακλείου αλλά μπορεί να συνεχιστεί.

Το νέο υποέργο έχει τίτλο: «τεχνικός σύμβουλος για την προετοιμασία δημοπράτησης της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο στο τμήμα Χερσόνησος – Άγιος Νικόλαος» και το ποσό του έργου είναι 74.400 ευρώ για την μελέτη, φορέας υλοποίησης της οποίας είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. και διευθύνουσα υπηρεσία ορίζεται η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα