Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΣύσκεψη για την αντιπυρική προστασία και διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής Πρέβελης

Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία και διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής Πρέβελης

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ., στο Ηράκλειο, στα Κεντρικά Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (Πλατεία Κουντουριώτη) και υπό την αιγίδα της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μαρίας Κοζυράκη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων και αρχών, με θέμα την αντιπυρική προστασία και διαχείριση του φοινικοδάσους Πρέβελη (Ν. Ρεθύμνου).

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν υπηρεσιακά στελέχη από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Δ/νση Δασών Ρεθύμνου, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας), της Περιφέρειας Κρήτης (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνου) και το Δήμο Αγίου Βασιλείου (Γραφείο Δημάρχου και Υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας).

Επίσης, έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Αρχών της Κρήτης (Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης και Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου), η Γενική Αστυνομική Δ/νση Περιφέρειας Κρήτης, η Ιερά Μονή Πρέβελη, η 7η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – ΕΛ. ΑΚΤ., η V Μεραρχία Κρητών και στελέχη του Ο.Α.Κ. Α.Ε., της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και του ΕΚΑΒ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην υλοποίηση δράσεων για τη διαρκή αντιπυρική προστασία και τη συνετή διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής του φοινικοδάσους Πρέβελη. Προς τούτο και καθώς πρόκειται για μια περιοχή σημαντικής βιοποικιλότητας η οποία χρήζει προστασίας και ανάδειξης, όπως επισημαίνει και η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Κοζυράκη, «Είναι επιβεβλημένη για τη διαχείριση του φοινικοδάσους Πρέβελη η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων χρήσεων γης και ζωνών προστασίας η οποία θα δώσει λύσεις περαιτέρω και σε θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης της περιοχής. Σχετικά δε με την αντιπυρική προστασία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί στην περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2010, θα προωθήσει στο μέγιστο βαθμό τη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων αφενός κατά την αρμοδιότητα των Υπηρεσιών τους και την ευαισθητοποίηση των πολιτών αφετέρου σ’ ό,τι αφορά την πραγμάτωση δράσεων πρόληψης πυρκαγιών και προστασίας του μοναδικού κάλλους και ταυτόχρονα ευάλωτου οικοσυστήματος της περιοχής Πρέβελη».

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα