Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤα φραγκόσυκα ή χναρόσυκα και πώς τα καθαρίζουμε

Τα φραγκόσυκα ή χναρόσυκα και πώς τα καθαρίζουμε

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ένα από τα πιο ωραία φρούτα της εποχής -όχι για όλους- είναι τα χναρόσυκα ή φραγκόσυκα. Η καταγωγή τους είναι από το μακρινό Μεξικό. Αργότερα έφτασαν στην περιοχή της Μεσογείου, όπου την καλλιέργειά τους τη διέδωσαν οι Ισπανοί. Η καλλιέργειά τους πλέον έχει εξαπλωθεί, αφού αποτελεί μια από τις αγαπημένες εναλλακτικές καλλιέργειες που έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια.

Για να κόψουμε τα φραγκόσυκα θα πρέπει να φοράμε αρκετά χοντρά γάντια για να προστατεύουμε τα χέρια μας γιατί έχει πολλά μικρά αγκαθάκια τα οποία μοιάζουν με χνούδι και δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά. Βρήκα όμως πώς γίνεται το καθάρισμα από τα αγκάθια του φραγκόσυκου με έναν απλό τρόπο: Τα φραγκόσυκα τοποθετούνται σε νάιλον σακούλα γεμάτη νερό. Η σακούλα αναταράσσεται αρκετές φορές. Τα αγκαθάκια στα φραγκόσυκα βρέχονται και μαλακώνουν, ενώ παράλληλα, τα φραγκόσυκα τρίβονται μεταξύ τους και τα αγκαθάκια παρασύρονται στο νερό της σακούλας. Η σακούλα αδειάζεται από το νερό και τα φραγκόσυκα μπορούν πλέον να πιαστούν με γυμνά χέρια

Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα