Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήVideoΥπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Σητείας

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Σητείας

Από

Ημερομηνία

Μόνο με ειδική νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης που θα επιτρέψει την δραστική παρέμβαση για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων στο παραλιακό δρόμο (αιγιαλό) της Σητείας που αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας, θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Αυτό ανέφεραν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. ο Δήμαρχος  Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη κατά την υπογραφή της σύμβασης «ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠ. ΔΡΟΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ – ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΤΡΑ» προϋπολογισμού 140  χιλ. ευρώ, έργο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, που υπογράφηκε στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου στον Άγ. Νικόλαο.

Ανάδοχος του έργου είναι η  «ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» με παρόντα στην υπογραφή τον εκπρόσωπο της Κώστα Μανιδάκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μανόλη Κλώντζα.

Video: ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στο θέμα με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε ότι, ​«με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης έχουμε μια παρέμβαση που δεν ολοκληρώνει το έργο το οποίο αφορά τον παραλιακό της Σητείας και δεν τον ολοκληρώνει δυστυχώς για γραφειοκρατικούς λόγους, ή λόγους καταγγελιών που έγιναν. Το έργο θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί αν δεν είχαμε τις καταγγελίες. Εμείς αυτό που περιμένουμε τώρα είναι μετά από αυτή την παρέμβαση, να έχουμε την νομοθετική ρύθμιση από το αρμόδιο Υπουργείο και άμεσα θα προχωρήσουμε με την χρηματοδότηση την οποία έχουμε διασφαλίσει , όπως έχουμε συζητήσει με τους ειδικούς επιστήμονες, το Δήμαρχο, με τους φορείς, για την οριστική λύση. Δεν εξαρτάται δυστυχώς από εμάς, τη Περιφέρεια, ούτε από το Δήμαρχο, όμως εμείς μπαίνουμε μπροστά κάνουμε αυτή την παρέμβαση, και εκτιμούμε ότι με την πίεση που υπάρχει να ολοκληρωθεί το έργο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης υπογράμμισε ότι, «σήμερα ολοκληρώνεται μια φάση ενός συνολικού σχεδιασμού που υπάρχει από το δήμο σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Κρήτης για να λύσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και αφορά τον παραλιακό δρόμο. Ένα βασικό οδικό άξονα για την κοινωνία , την οικονομία του τόπου. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αποκαθιστά την ομαλή διέλευση οχημάτων και πεζών, αλλά το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει εάν δεν κάνουμε μια μεγάλη παρέμβαση που «κολλάει» στη σχετική νομοθεσία. Εάν λοιπόν η νομοθεσία αυτή δεν αλλάξει τότε το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σητεία δεν θα λυθεί. Αυτή τη στιγμή ναι μεν η Περιφέρεια, και την ευχαριστούμε για αυτό, άμεσα σε όλες τις δύσκολες φάσεις που πέρασε η περιοχή μας, ήταν παρούσα έδωσε χρήματα, προώθησε το έργο που υπογράφουμε σήμερα, αλλά εάν δεν γίνει η νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Εμείς σαν δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα κοιτάξουμε να προωθήσουμε την ολοκλήρωση της μελέτης για να εξευρεθεί στη συνέχεια η χρηματοδότηση της μεγάλης παρέμβασης, κάτι το οποίο όμως έχει χρονικό ορίζοντα άγνωστο. Διότι με τα ελληνικά δεδομένα δεν ξέρουμε την τύχη που θα έχει αυτή η μελέτη όταν περάσει από τις διάφορες υπηρεσίες. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να γίνε νομοθετική ρύθμιση».

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη σε δηλώσεις της ανέφερε, ότι, «η σύμβαση που υπογράφηκε αφορά την βελτίωση του παραλιακού δρόμου της Σητείας, ο δρόμος που κατέρρευσε περίπου πριν από 1,5 χρόνο έχοντας πάρα πολλά στατικά προβλήματα. Με τη σημερινή μελέτη, λόγω καταγγελιών, θα γίνουν παρεμβάσεις επί του οδοστρώματος και βελτιώσεις εσωτερικά του τοιχίου του δρόμου. Θα δούμε μετά τις εσκαφές τι προβλήματα θα διαπιστωθούν και αντιστοίχως θα υπάρχει βελτίωση τόσου του τοιχίου αντικατάσταση τεχνικών όσο και οι εργασίες ασφαλτικών νέων, διαγράμμιση, όπως απαιτούνται. Ωστόσο χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση που θα μας επιτρέψει σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, να προστατεύουμε τους δρόμους που είναι κατασκευασμένοι μέσα στον αιγιαλό».

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα