Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΕπικίνδυνες περικοπές από οδηγούς στα Χανιά

Επικίνδυνες περικοπές από οδηγούς στα Χανιά

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Κάθε χρόνο και χειρότερα» λένε Μηχανικοί και Ηλεκτρολόγοι Αυτοκινήτων, Επισκευαστές Φρένων – Μηχανημάτων στα Χανιά καθώς οι οδηγοί – λόγω κρίσης – δεν προχωρούν σε συντήρηση των αυτοκινήτων τους ή αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα ( συντήρηση σε φρένα, τιμόνι) με αποτέλεσμα η συντήρηση να θεωρείται ελλιπής και να ελοχεύει κινδύνους.

Oπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων, Επισκευαστών Φρένων – Μηχανημάτων Μανόλης Κοτσάκης« ο κλάδος μας έχει πληγεί όπως όλοι οι άλλοι κλάδοι. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα οι συνάδελφοι  προσπαθούν να λειτουργούν αλληλέγγυα σε κάθε πολίτη, αναλόγως τις ανάγκες του, όμως πώς μπορεί να είναι σωστή και ασφαλής η συντήρηση (των αυτοκινήτων τους) με αυτό που συμβαίνει;
Οι περισσότεροι οδηγοί προχωρούν στην συντήρηση των απαραιτήτως βασικών όσον αφορά  κυρίως την ασφάλεια του αυτοκινήτου».
« Εμείς ειδοποιούμε και ενημερώνουμε τους οδηγούς για την κατάσταση των αυτοκινήτων τους και προσπαθούμε να τους κινητοποιήσουμε ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Το σωστό είναι εάν δεν μπορούν να τα συντηρήσουν ώστε να είναι ασφαλή να τα αφήνουν στην άκρη» σημείωσε ο κ. Κοτσάκης.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αντίκτυπος της κρίσης είναι τόσο εμφανής στο κλάδο, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά « δεν υπάρχει δουλειά. Και το λέω αυτό από ενημέρωση που έχω από όλους τους συναδέλφους λόγω της επερχόμενης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. Αν υπάρχει κάποια δουλειά είναι κυρίως λόγω βλαβών σε οχήματα που αναγκαστικά πρέπει να φτιαχτούν. Προσωπικά τυχαίνει να έχω 31 χρόνια μαγαζί και διαπιστώνω ότι κάθε χρόνο είναι και χειρότερα. Οι οδηγοί πλέον κάνουν συντήρηση μόνο στα φρένα και το τιμόνι».

ΠΑΛΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
«Αρκεί να φανταστείτε, ότι αυτήν την στιγμή, τα περισσότερα αμάξια κυκλοφορούν με ελαστικά πολλών ετών. Ο κανονισμός λέει τα ελαστικά το αργότερο να έχουν αλλαχθεί σε 4 έτη, διότι τα λάστιχα μετά την τετραετία και γλιστράνε και μπορεί να σκάσουν. Βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα π.χ όχημα ξέφυγε από την πορεία του, αλλά τους λόγους κανείς δεν μπορεί να τους γνωρίζει… Όταν συμβεί ένα ατύχημα κανείς δεν το ψάχνει περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσάκης.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Να σημειωθεί πως χθες η προγραμματισμένη εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων, Επισκευαστών Φρένων – Μηχανημάτων αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.  Επόμενη προγραμματισμένη εκλογοαπολογιστική συνέλευση  του Συλλόγου την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 17.30 μ.μ. στην αίθουσα του υπογείου του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων. Θα ακολουθήσει την ίδια μέρα (20/9) και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Δ.Σ.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα