Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣυνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση...

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την απλοποίηση των διαδικασιών και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα 2014-2020 ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση-τεχνική συνάντηση που οργάνωσε στο Ηράκλειο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων με θέμα «Πρόσκληση σε τεχνική συνάντηση για την ευαισθητοποίηση δυνητικών δικαιούχων του

Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ στην Περιφέρεια Κρήτης». Στην εκδήλωση στο (ξενοδοχείο Αστόρια) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη, και την συμμετοχή φορέων πρωτογενή τομέα και ερευνητικών-επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι το 37,5% των πόρων του προγράμματος θα το διαχειριστούν οι Περιφέρειες ενώ τόνισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει για την αξιοποίηση-διαχείρηση του προγράμματος μεταξύ Υπουργείου, Περιφέρειας Κρήτης, ερευνητικών-επιστημονικών Ιδρυμάτων και φορέων πρωτογενή τομέα.

«Η αξιοποίηση των κονδυλίων του προγράμματος πρέπει να έχει πολλαπλασιαστικό όφελος, και να ωφεληθεί η πραγματική οικονομία του τόπου, ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός οι παραγωγικοί κλάδοι του τόπου. Απαιτείται για την επιτυχία του προγράμματος η συμπόρευση, η συνέργεια, η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων-υπηρεσιών» ανέφερε ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του στην σημερινή εκδήλωση. Παράλληλα ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που παράγει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και στην πιστοποίηση των 660 προϊόντων του νησιού που ενισχύονται, μετά την πιστοποίηση, στις αγορές».

Η συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον κ. Κασίμη συνεχίστηκε αργότερα, σε συνάντηση τους στη Περιφέρεια με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Μανόλη Χνάρη της προϊσταμένης Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρεια Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη, και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φωτάκη.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα