Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔεν έχει ακόμα επιτευχθεί ενωτική παρουσία του νομού Λασιθίου στο αναπτυξιακό συνέδριο

Δεν έχει ακόμα επιτευχθεί ενωτική παρουσία του νομού Λασιθίου στο αναπτυξιακό συνέδριο

Από

Ημερομηνία

Με γραπτά υπομνήματα, τοποθετήσεις κατά την ώρα των στρογγυλών τραπεζιών, καθώς και με δυναμικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, ετοιμάζονται οι εκπρόσωποι του νομού Λασιθίου να συμμετέχουν στο αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Από πλευράς εκπροσώπησης αιρετών και φορέων, ο νομός Λασιθίου θα είναι παρών, ζητούμενο ωστόσο παραμένει αν αυτή η παρουσία θα είναι ενωτική, αν θα κινείται στη λογική της διατύπωσης κοινών αιτημάτων ή θα περιλαμβάνει παράλληλους μονολόγους, σε θέματα που είναι κοινά, σοβαρά και εξαιρετικά σημαντικά για το μέλλον του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό είχε χθες μπαράζ επαφών με τους Δημάρχους του νομού, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, επιδιώκοντας να υπάρξουν κοινά υπομνήματα που θα κατατεθούν, ειδικά για τα μεγάλα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στο νομό.

Είναι χαρακτηριστικό πως πρώτη επιδίωξη ήταν να διαμορφωθεί ένα στοιχειώδες υπόμνημα που να αναφέρεται στην σημασία του Βόρειου Οδικού Άξονα και να φέρει τις υπογραφές τόσο της Αντιπεριφερειάρχη όσο και των Δημάρχων. Ωστόσο παρατηρήθηκε δυστοκία κατά τη χθεσινή μέρα να κλείσει και να οριστικοποιηθεί, αν και το κείμενο ήταν λιτό, περιγράφοντας το κοινό αίτημα που έτσι κι αλλιώς έχουν διατυπώσει οι Δήμαρχοι από κοινού εδώ και καιρό. Εκτιμάται πως η σημερινή μέρα θα είναι εκείνη που θα δείξει αν τελικά κατατεθεί ένα κοινό υπόμνημα για τον ΒΟΑΚ, το οποίο θα δοθεί στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και βέβαια θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αιρετών του νομού για την αναγκαιότητα τόσο του άξονα όσο και των επιμέρους έργων που υπάρχουν στο Λασίθι. Με το συγκεκριμένο κείμενο επιδιώκεται πρωτίστως να επισημανθεί προς την πολιτική ηγεσία η σημασία της ολοκλήρωσης του έργου στο νομό για την αναπτυξιακή του πορεία και η κοινή βούληση όλων για το σκοπό αυτό. Απομένει, ωστόσο, να δούμε αν τελικά υπάρξει ένα τέτοιο υπόμνημα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα