Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΣυνάντηση του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με το δήμαρχο Χανίων

Συνάντηση του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με το δήμαρχο Χανίων

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο σχεδιασμός που προωθείται σε κεντρικό επίπεδο για τη στήριξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής, ο κίνδυνος ερημοποίησης περιοχών της Κρήτης και πώς μπορεί αυτή να αποφευχθεί, αλλά και το θέμα των αδέσποτων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα στα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης με τον δήμαρχο της πόλης Τάσο Βάμβουκα και τον αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ευτύχη Κονταξάκη.

Το ζήτημα της ερημοποίηση απασχολεί ιδιαιτέρως την Κρήτη, που αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και είναι σύμφωνα με τα στοιχεία αποτέλεσμα και της κλιματικής αλλαγής.

Όσον φορά το θέμα των αδέσποτων ζώων ο κ. Βάμβουκας ζήτησε από τον κ. Τσιρώνη να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να αντιμετωπίζουν άμεσα επείγοντα ζητήματα, που προκύπτουν. «Έχουμε τις αρμοδιότητες, όμως θα πρέπει να έχουμε και τη δυνατότητα να τις ασκήσουμε, με τους απαραίτητους πόρους, το απαιτούμενο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι αναμένονται με ενδιαφέρον οι αλλαγές, που προωθούνται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, τονίζοντας παράλληλα ότι το θέμα με τα αδέσποτα ζώα είναι ένα: «τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή, η οποία επικρίνεται διεθνώς για το ζήτημα των αδέσποτων, για τα ίδια τα ζώα, που συναισθάνονται και ταλαιπωρούνται αδίκως, για τους ανθρώπους, που προσπαθούν να τα βοηθήσουν. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί οριστικά».

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο των ανεπιτήρητων όσων και των αδέσποτων ζώων. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση έχει συγκροτηθεί Επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ώστε μέσα από τον διάλογο να προωθηθεί ένας νέος εφαρμόσιμος Νόμος.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα