Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟι αποστάσεις στον Άγιο Νικόλαο είναι μικρές και μπορούμε να κινηθούμε με...

Οι αποστάσεις στον Άγιο Νικόλαο είναι μικρές και μπορούμε να κινηθούμε με τα πόδια

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λασιθίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο οποίος στην παρέμβασή του ανέφερε τα παρακάτω σημαντικά:

Όταν βρισκόμαστε στην Αθήνα και θέλουμε να πάμε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, σκεφτήκαμε ποτέ, πριν το Μετρό, να πάρουμε αυτοκίνητο; Πάντα με τα πόδια πηγαίνουμε… και η απόσταση είναι ενάμιση χιλιόμετρο. Εμείς εδώ στον Άγιο Νικόλαο συζητάμε αν θα περπατήσουμε από την πλατεία στο λιμάνι ή από το πάρκινγκ της Επιμενίδου στο λιμάνι, μια απόσταση 400 – 500 μέτρα. Η κλίμακα της πόλης του Αγίου Νικολάου είναι διαφορετική. Δεν έχουμε την απαίτηση να περπατήσει κανείς από το Αμμούδι να πάει στην Άμμο, αν και θα μπορούσε να το κάνει, αφού δεν είναι παραπάνω από ενάμιση χιλιόμετρο.

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι η ποιότητα ζωής και ο σημερινός τρόπος ζωής, μας επιβάλλει σήμερα να σκεφτούμε διαφορετικά. Για την πεζοδρόμηση πήγαμε στα δικαστήρια… και ξαναπάμε τώρα γιατί θέλουμε να μεταφέρουμε το Δήμο από το κέντρο της πόλης πιο έξω, για να δείξουμε πρώτοι εμείς στους πολίτες μας το παράδειγμα… Οι υπάλληλοι μπορεί να «ταλαιπωρηθούν» λίγο, αλλά οι συνθήκες εργασίας που θα έχουν εκεί είναι τελείως διαφορετικές και αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

– Με αυτήν την μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου, θα αλλάξει η ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης. Απελευθερώνεται το πάρκινγκ στον Ελαιώνα από τα 50 με 70 αυτοκίνητα των υπαλλήλων, συν τα 100 των συμπολιτών μας που έρχονται να εξυπηρετηθούν, μιλάμε δηλαδή για 150 θέσεις πάρκινγκ.

– Η χρήση της αστικής συγκοινωνίας είναι μεγάλη υπόθεση. Μας υποχρεώνουν οι «κουτόφραγκοι» να εφαρμόσουμε τα «Σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας». Λες και δεν το ξέραμε ότι από τον κεντρικό δρόμο του Αγίου Νικολάου δεν μπορούν να περάσουν όλα τα αυτοκίνητα! Δεν χωράνε! Άρα θα πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά.

– Σε σχέση με το αυτοκίνητο, αλλάζει ο σχεδιασμός της πόλης και του αστικού χώρου και γίνεται πια ανθρωποκεντρικός. Στον αστικό χώρο ζει ο άνθρωπος και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι κοντά στην ανθρώπινη κλίμακα. Περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και διαφορετική λογική.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της εκδήλωσης

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Ο Άγιος Νικόλαος μόλις χθες ακόμα έσπασε το φράγμα των 10.000 κάτοικων.
  Είδαμε και πάθαμε να δούμε τον οικισμό μας να γίνεται επιτέλους μια πόλη και τώρα πάμε να κάνουμε σολική επαναφορά στο σημείο ….”Μαντρακι ”

  Είναι ωραίο, πολύ δυναμωτικό για μια πόλη να έχει ένα κάποιο μέγεθος ώστε να είναι ζωντανή χειμώνα καλοκαίρι. Εμείς δυστυχώς δεν το διαθέτουμε…Και ουτε. Η αντιστροφή άρχισε ηδη απο το 2011 .
  Διαθέτουμε όμως πολύ ανοργανωσιά κι απ αυτήν ξεκινούν όλα τα μύρια κακα και οι όποιες παρεμβάσεις.

  Η σκληροπυρηνική αποκέντρωση αρμόζει στις μεγάλες πόλεις, όχι όμως στις πόλεις της Κρήτης.
  Η αποκέντρωση από υπηρεσίες λχ μετέτρεψε το άλλοτε σφύζον και ζωντανό, εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου, για μη πω νεκροταφείο, σε ένα αποκαρδιωτικό συνοικιακό ησυχαστήριο…….
  Κ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα