Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟι... ξελογιάστρες της αρχαίας Καμάρας

Οι… ξελογιάστρες της αρχαίας Καμάρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Αυτά τα όμορφα λουλούδια στο χώρο της Καμάρας, της αρχαίας πόλης του Αγίου Νικολάου, τα βλέπω «ανοιχτά» και τα έχω φωτογραφίσει μόνο νυκτερινές ώρες. Την διάρκεια της ημέρας παραμένουν κλειστά. Χθες αρκετά πρωί δεν είχαν προλάβει να «κλείσουν» και έτσι τα φωτογράφισα και με το φως της ημέρας.

Το όνομα του φυτού είναι Datura (Δατούρα) και στη λαϊκή γλώσσα έχει διάφορα ονόματα, ως «διαβολόχορτο» γιατί είναι δηλητηριώδες και η χρήση του δημιουργεί παραισθήσεις, αλλά και ως «ξελογιάστρα» γιατί τα παλιά χρόνια οι «μάγισσες» το χρησιμοποιούσαν για να… ξελογιάσουν το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει!

Λένε ακόμα ότι έχει ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες! Όμως δεν συμβουλεύουμε τη χρήση του γιατί, όπως είπαμε, το φυτό θεωρείται πολύ δηλητηριώδες.
Λ.Κ.

 

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα